מתכונים חמים

תבשיל "שוקרוט" פתיתים

המאסטר שף תום פרנץ מכין תבשיל שוקרוט ריחני: 4 סוגי בשרים, כרוב וטוויסט של פתיתים

מתכון מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(Prima Films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 2 כוסות פתיתי קוסקוס
  • 200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
  • 300 גרם בשר כתף מעושן, חתוך לקוביות בינוניות
  • 100 גרם נקניקיות קבנוס, חתוכות לטבעות עבות
  • 400 גרם נקניקיות עגל, חתוכות לטבעות עבות
  • 2 בצלים קלופים חצויים ופרוסים
  • כרוב לבן קטן, חצוי ופרוס לרצועות (ללא החלק הלבן הקשה)
  • 1 גזר גדול מגורר גס בפומפייה
  • 1 קופסת שימורי כרוב כבוש, שטוף היטב ומסונן
  • כף זרעי כוסברה
  • בקבוק בירה (330 מ"ל)
  • 3 כוסות ציר בשר/עוף או מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבשרים- בסיר רחב מחממים שמן קנולה, ומטגנים את הבשרים עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים. אם אין מקום בסיר מטגנים בסבבים- מתחילים עם קוביות חזה האווז ובשר הכתף המעושן, מוציאים וממשיכים עם הקבנוס והנקניקיות. את כל הבשרים שומרים בצד בקערה.
  • 2. לאותו הסיר מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה והתרככות (עם צריך מוסיפים עוד קצת שמן). מוסיפים את הכרוב הטרי ומזהיבים גם אותו היטב.
  • 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הכרוב הכבוש, הפתיתים. מתבלים עם זרעי הכוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם. מוזגים ציר ובירה ומערבבים. מביאים לרתיחה, מחזירים את הנקניקים והבשרים ומסדרים אותם יפה בסיר.
  • 4. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מכסים את הסיר, ומבשלים כ-10 -7 דקות על אש נמוכה, עד שהכרוב התרכך והפתיתים מוכנים.
  • 5. מגישים: מסדרים צלחות אישיות עם התבשיל ומשתדלים שיהיו כל סוגי הבשרים. נהוג להגיש את המנה עם חרדל ובירה קרה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully