מרק פול שבור
מרק אביב עונתי ומתובל, שמצוין כמנה ראשונה מרעננת ולא מכבידה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 2 קילו פול שבור (לאחר שהושרה במים ללילה)
- 4 ליטר ציר ירקות
- 10 שיני שום קלופות
- 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי פרוסים
- צרור כוסברה טרייה קצוצה
- כפית זרעי כוסברה
- 3 עלי דפנה
- כפית כמון
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן זית את הבצל, שום וסלרי עד להזהבה עדינה.
- 2. מוסיפים לסיר את זרעי הכוסברה, עלי דפנה והכמון לאחר שהתבלינים "נפתחים" בחום מוסיפים את הפול היבש ומכסים בציר ירקות.
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה (אם יש צורך מוסיפים ציר ירקות/מים).
- 4. מתקנים תיבול למרק (מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם) ומגישים עם כוסברה טרייה קצוצה מעל.