מרק פול שבור

מרק אביב עונתי ומתובל, שמצוין כמנה ראשונה מרעננת ולא מכבידה

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה!
מנות לפסח של ברטי. אפיק גבאי
מנות לפסח של ברטי

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 2 קילו פול שבור (לאחר שהושרה במים ללילה)
  • 4 ליטר ציר ירקות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • כפית זרעי כוסברה
  • 3 עלי דפנה
  • כפית כמון
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בשמן זית את הבצל, שום וסלרי עד להזהבה עדינה.
  • 2. מוסיפים לסיר את זרעי הכוסברה, עלי דפנה והכמון לאחר שהתבלינים "נפתחים" בחום מוסיפים את הפול היבש ומכסים בציר ירקות.
  • 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה (אם יש צורך מוסיפים ציר ירקות/מים).
  • 4. מתקנים תיבול למרק (מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם) ומגישים עם כוסברה טרייה קצוצה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully