- 1. למחבת חמה יוצקים את כף השמן וכף החמאה וצורבים את הבצלים הפרוסים על אש בינונית מספר דקות עד להשחמה קלה ו?סגירה? (לא לטגן מדי עד למצב ריכוך!) משתמשים במלקחיים כדי להוציא את הפרוסות בשלמותן מן המחבת.
-
- 2. בקערה קטנה מערבבים חומץ בלסמי, שמן זית, מים רותחים וסוכר דמררה. יוצקים על התבנית באופן אחיד.
-
- 3. מסדרים מעל את פרוסות הבצל המטוגן, צמודות ככל שניתן. ממליחים ומפלפלים קלות ומפזרים מעל עלי טימין (ללא גבעולים). מכסים עם יריעת הבצק שאת שוליה דוחפים על דפנות התבנית פנימה כאשר הבצלים מהדקים אותה למטה. בעזרת קיסם מחוררים במרכז הבצק העוטף 3-4 חורים קטנים.
-
- 4. אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15-18 דקות. בינתיים פורסים דק את גבינת הברי ומרסקים מעט בידיים את אגוזי הפקאן.
-
- 5. בתום האפיה מוציאים והופכים מיד על צלחת. מפזרים בחינניות את גבינת הברי, האגוזים וגבעולי הטימין. ממתינים (אני יודעת, לא כולם יעמדו בזה) דקותיים, חותכים למשולשים ואוכלים בהנאה. מתאים להגיש עם תה קר, סנגריה טובה או כל משקה פירותי מרענן שעושה שמח.