וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטליני ריקוטה ותרד

מתכון של השפית תמר כהן-צדק מקוצ'ינה תמר

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה

מתכוני שבועות של קוצ'ינה תמר. נמרוד סונדרס
מתכוני שבועות של קוצ'ינה תמר

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • לרוטב (ליטר):
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום שלמות
  • 12 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 5 עלי דפנה
  • 3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • כף סוכר
  • לפסטה:
  • דפי פסטה
  • תבנית 30*45
  • 500 גר' קמח
  • 5 ביצים בגודל L
  • למילוי:
  • 250 גרם ריקוטה
  • 80 גרם פרמזן טחון
  • 250 גרם (חבילה) תרד או מנגולד
  • קמצוץ מוסקט
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. לרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
  • 2. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף ובמידת הצורך להוסיף מעט מים.
  • 3. טוחנים את הרוטב בבלנדר לאחר שמוציאים את עלי הדפנה והפלפל החריף.
  • 4. מחזירים את הרוטב לסיר ונותנים לו להתבשל כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות הרצויה.
  • 5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הסוכר עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. חשוב להיזהר בכמות הסוכר.
  • 6. לפסטה: מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 7. למילוי התרד והריקוטה: חולטים את התרד/מנגולד במים מומלחים לדקה, מוציאים אותם ומניחים בצד.
  • 8. כשהעלים מתקררים קוצצים ומערבבים אותם יחד עם כל המצרכים הנוספים של המילוי.
  • 9. להכנת הטורטליני: מרדדים את הבצק של הפסטה במכונת פסטה עד לעובי של מספר 2.
  • 10. חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים של 3 ס"מ על 3 ס"מ.
  • 11. מניחים במרכז כל ריבוע, בעזרת כפית, מתערובת המילוי.
  • 12. כל ריבוע של פסטה מקפלים לשנים כך שנוצר משולש, מהדקים היטב את קצוות הפסטה ומחברים שני קודקודי פסטה זה לזה כך שנוצר סהרון.
  • 13. מניחים את הטורטליני על מגש מקומח ובינתיים מרתיחים סיר עם מים ומלח.
  • 14. מכניסים את הטורטליני למים הרותחים למשך -2 דקות. כשהטורטלינים מוכנים, מסננים אותם ומוסיפים לרוטב העגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully