- 1. לרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף ובמידת הצורך להוסיף מעט מים.
-
- 3. טוחנים את הרוטב בבלנדר לאחר שמוציאים את עלי הדפנה והפלפל החריף.
-
- 4. מחזירים את הרוטב לסיר ונותנים לו להתבשל כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות הרצויה.
-
- 5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הסוכר עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. חשוב להיזהר בכמות הסוכר.
-
- 6. לפסטה: מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 7. למילוי התרד והריקוטה: חולטים את התרד/מנגולד במים מומלחים לדקה, מוציאים אותם ומניחים בצד.
-
- 8. כשהעלים מתקררים קוצצים ומערבבים אותם יחד עם כל המצרכים הנוספים של המילוי.
-
- 9. להכנת הטורטליני: מרדדים את הבצק של הפסטה במכונת פסטה עד לעובי של מספר 2.
-
- 10. חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים של 3 ס"מ על 3 ס"מ.
-
- 11. מניחים במרכז כל ריבוע, בעזרת כפית, מתערובת המילוי.
-
- 12. כל ריבוע של פסטה מקפלים לשנים כך שנוצר משולש, מהדקים היטב את קצוות הפסטה ומחברים שני קודקודי פסטה זה לזה כך שנוצר סהרון.
-
- 13. מניחים את הטורטליני על מגש מקומח ובינתיים מרתיחים סיר עם מים ומלח.
-
- 14. מכניסים את הטורטליני למים הרותחים למשך -2 דקות. כשהטורטלינים מוכנים, מסננים אותם ומוסיפים לרוטב העגבניות.