מרק דובדבנים צונן
הדובדבנים לא חייבים תמיד לשמש עבור קינוחים או מאפים. קבלו מתכון מרענן במיוחד של מרק צונן עם דובדבנים המוציא את המיטב מפירות הקיץ המתוקים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- 300 גרם דובדבנים מתוקים מגולענים
- 400 גרם שמנת מתוקה
- 600 גרם יוגורט
- 1/4 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף ברנדי
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הדובדבנים המגולענים עם המים, גרידת הלימון והסוכר על אש קטנה כחמש דקות עד שהסוכר נמס.
- 2. מקררים את התערובת כחצי שעה.
- 3. מערבבים את היוגורט והשמנת המתוקה.
- 4. מוסיפים את הברנדי ואת תערובת היוגורט למרק המקורר בקצב איטי עד להתמזגות ומערבבים.
- 5. משאירים את המרק בקירור למשך שעתיים או למשך לילה שלם ומגישים.