סלט סלקים צלויים ומוצרלה בופאלו
מתכון של השף קובי בכר ממסעדות מלון ממילא בירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-6 מנות:
- 2 סלקים בגודל בינוני חתוכים לשישיות
- 2 לפתות חתוכות לשישיות
- 2 סלקים צהוב חתוך לשישיות
- 3 צנוניות לבנות ארוכות חצויות לאורכן (להשיג בשווקי האיכרים ובחנויות טבע)
- שמן זית
- כף סילאן
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 6 יחידות מוצרלה בופאלו
- זר פטרוזיליה (רק העלים)
- צרור עלי בזיליקום
- מלח ים
אופן ההכנה
- 1. לירקות הצלויים: מסדרים את הירקות בתבנית אפייה מתבלים במעט סילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור. אופים בחום גבוה של 200 מעלות עד לקבלת צבע שחום ומרקם פריך.
- 2. חולטים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה במים רותחים כחצי דקה ומעבירים למי קרח. סוחטים היטב את הנוזלים מהעלים, מעבירים לבלנדר, מכסים בשמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וצבע ירוק בהיר.
- 3. בצלחת: מסדרים מהירקות במרכז הצלחת, מעל מניחים כדור מוצרלה ומתבלים בשמן הבזיליקום ובמלח ים.