וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו בייקון עם ארוגולה ואפונה

מתכון של יונתן בורוביץ' מקפה 48 לריזוטו בייקון עם ארוגולה ואפונה

מתכון מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה!

מתכוני אורוגולה של יונתן בורוביץ'. אפיק גבאי
מתכוני אורוגולה של יונתן בורוביץ'

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות ריזוטו ארבוריו איטלקי
  • בצל לבן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 750 מל ציר ירקות או ציר עוף או (בלית ברירה) מים - חמים
  • 100 גרם בייקון חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 כוסות אפונה טרייה חלוטה או אפונה קפואה מופשרת וללא נוזלים
  • 2 כפיות מלח דק
  • 1/4 אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב ועמוק על אש בינונית. מוסיפים את שמן הזית וקוביות הבייקון. מאדים עד להזהבה קלה.
  • 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים במשך 2 דקות ללא צבע. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ כ-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן לסיר ומצמצמים בחצי תוך כדי בישול האורז. מוסיפים בהדרגה את הנוזל החם (צירים / מים) לריזוטו עד שגרגירי האורז הופכים רכים אך לא מדי, במשך 15-20 דקות לפחות.
  • 4. מוסיפים לסיר את האפונה ואגוז המוסקט. טועמים, מתקנים תיבול (מלח / פלפל) ומוסיפים את עלי הארוגולה. מורידים מן האש וממשיכים בערבוב עדין עד שהעלים קמלים קמעה.
  • 5. מעבירים לצלחת הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully