- 1. מחממים סיר רחב ועמוק על אש בינונית. מוסיפים את שמן הזית וקוביות הבייקון. מאדים עד להזהבה קלה.
-
- 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים במשך 2 דקות ללא צבע. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ כ-5 דקות.
-
- 3. מוסיפים את היין הלבן לסיר ומצמצמים בחצי תוך כדי בישול האורז. מוסיפים בהדרגה את הנוזל החם (צירים / מים) לריזוטו עד שגרגירי האורז הופכים רכים אך לא מדי, במשך 15-20 דקות לפחות.
-
- 4. מוסיפים לסיר את האפונה ואגוז המוסקט. טועמים, מתקנים תיבול (מלח / פלפל) ומוסיפים את עלי הארוגולה. מורידים מן האש וממשיכים בערבוב עדין עד שהעלים קמלים קמעה.
-
- 5. מעבירים לצלחת הגשה.