מחפשים מתכון בסיסי, פשוט וקל לקאפקייקס שאפשר להכין עם הילדים? הילה קריב במתכון מעולה לעוגות אישיות, אווריריות וענניות שאפשר לקשט באינסוף דוגמאות וצורות.
המתכון מגיע מתוך ספרה "ביסים קטנים", ספר בישול לילדים שיעניק להם (ולהוריהם) שעות של פעילות משותפת ומהנה במטבח.
קאפקייקס וניל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקאפקייס וניל:
- ¾כוססוכר
- 100גרםחמאה רכה
- 2ביצים (יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה )
- 1כפיתתמצית וניל
- ½1 כוסותקמח
- ½1 כפיותאבקת אפייה
- ½כפיתסודה לשתייה
- ⅔כוסחלב
לציפוי:
- 100גרםשוקולד חלב / מריר/ לבן (קצוץ)
- 1כוסשמנת מתוקה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של קאפקייקס
איך מכינים קאפקייקס וניל?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2משמנים 12 שקעי תבנית מאפינס או מרפדים בעטרות נייר.
- 3מערבבים היטב סוכר וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה.
- 4מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים מעט. מפסיקים את פעולת המיקסר, מנקים עם לקקן את דפנות הקערה והתחתית וממשיכים לערבב כחצי דקה, עד שהתערובת חלקה.
- 5מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים לאט. כשהתערובת עדיין לא אחידה, יוצקים את החלב ומערבבים באיטיות, רק עד שמתקבלת עיסה חלקה. אם מערבבים יותר מדי, הקאפקייקס יהיו כבדים ולא אווריריים.
- 6מחלקים את הבלילה שווה בין השקעים, לא יותר מ-3/4 גובה השקע, ואופים כ-20 דקות. מצננים היטב לפני הציפוי.
- 7מכינים ציפוי: מחממים את השמנת בסיר קטן. ברגע שמתחילות להיווצר בועות בצידי הסיר (כלומר לפני הרתיחה), מכבים את הלהבה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מחכים כשלוש דקות ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק.
- 8ניתן לצפות את הקאפקייס בקרם השוקולד או לקרר אותו לפחות שעתיים במקרר, להעביר לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ולהקציף לקצפת שוקולדית סמיכה ונוחה למריחה. מורחים בעזרת סכין על כל קאפקייק מעט מקרם השוקולד ומקשטים עם סוכריות.
ציפוי שוקולד/הילה קריב - 9רוצים להכין ציפוי גבינה מהיר? לקאפקייק אחד מערבבים 1 כף גבינת שמנת, 1/4 כפית אבקת סוכר ומעט קליפת לימון או תפוז מגוררת. מערבבים לתערובת חלקה ומורחים.
קאפקייקס עם ציפוי גבינה חגיגי. את עלי הכותרת ניתן לעשות בעזרת מרשמלו גזור/הילה קריב