פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קאפקייקס חמאה ווניל

      עוגות קטנות וענניות שאפשר לקשט באינסוף דוגמאות וצורות. מתוך הספר "ביסים קטנים"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביסים קטנים (יח
      ביסים קטנים (יח"צ , הילה קריב)

      מצרכים

      • ל-12 יחידות:
      • 3/4 כוס סוכר
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 2 ביצים – יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • ½1 כוסות קמח
      • ½1 כפיות אבקת אפייה
      • ½ כפית סודה לשתייה
      • 2/3 כוסות חלב
      • לציפוי:
      • 100 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן
      • 1 כוס שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2.משמנים 12 שקעי תבנית מאפינס או מרפדים בעטרות נייר.
      • 3.מערבבים היטב סוכר וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה.
      • 4.מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים מעט. מפסיקים את פעולת המיקסר, מנקים עם לקקן את דופנות הקערה והתחתית וממשיכים לערבב כחצי דקה עד שהתערובת חלקה.
      • 5.מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים אותם לתערובת הביצים ומערבבים לאט. כשהתערובת עדיין לא אחידה, מוסיפים את החלב ומערבבים באיטיות רק עד שמתקבלת עיסה חלקה. אם מערבבים יותר מדי, הקאפקייקס יהיו כבדים ולא אווריריים.
      • 6.מחלקים שווה בין השקעים, לא יותר מ-3/4 גובה השקע, ואופים כ-20 דקות. מצננים היטב לפני הציפוי.
      • 7.מכינים ציפוי: מחממים את השמנת בסיר קטן. ברגע שמתחילות להיווצר בועות בצידי הסיר (כלומר לפני הרתיחה), מכבים את הלהבה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מחכים כשלוש דקות ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
      • 8.מעבירים לקערת מיקסר עם וו מקצף ומקציפים לקצפת סמיכה ונוחה למריחה.
      • 9.מורחים בעזרת סכין על כל קאפקייק מעט מקרם השוקולד.
      • רוצים להכין ציפוי גבינה מהיר? לקאפקייק אחד מערבבים 1 כף גבינת שמנת, 1/4 כפית אבקת סוכר ומעט קליפת לימון או תפוז מגוררת – מערבבים לתערובת חלקה ומורחים.
      • * אפשר לצפות גם בקרם שוקולד רגיל (מעוגת יומולדת).
      • * או בזיגוג סוכר צבעוני (מעוגיות חמאה בזיגוג צבעוני)

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -