וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאד קפאו, או: בולונז אסייתי במהירות שיא

בשיתוף סוגת

2.8.2022 / 7:50

בתקופה שבה אין חשק לצאת מהבית מכינה אורלי פלאי מנה תאילנדית זריזה ונפלאה שמוכנה צ'יק צ'אק - פאד קפאו עם עוף או בשר, אורז ותבלינים

פאד קפאו של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
פאד קפאו, הבולונז האסייתי/נמרוד סונדרס

מה זה? מוקפץ תאילנדי נפלא, נוסף על הפאד תאי שאנחנו מכירים ואוהבים. פאד פירושו אגב, טיגון בתאית.

מקפיצים בווק לוהט בצל, שום, ג'ינג'ר והמון-המון פלפל ירוק חריף. מוסיפים את הבשר או העוף הטחונים ומוסיפים את עשבי התיבול.

להשגת טעם אותנטי נוח להשתמש במחית קארי תאילנדי (ירוק או אדום) לתגבור הטעמים הנדרשים - ג'ינג'ר, למון גראס וכדומה.

מבשלים מראש ערמה נאה של אורז לבן, שעליה מניחים את הבשר/העוף הקצוץ, המתובל והמטוגן, ומעל הכול ביצת עין מטוגנת. מנה חריפה אש, שאפשר למתן קצת אם רוצים.

פאד קפאו

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין

10 דקות עבודה,20 דקות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
פאד קפאו של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
פאד קפאו של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

    • 500גרםבשר בקר טחון או פרגיות עוף טחון גס
    • 4כפותשמן
    • בצל קצוץ דק
    • 6שיני שום קצוצות דק
    • 2פלפל ירוק חריף, קצוצים
    • 2פלפל אדום חריף, קצוצים
    • 3כוסותעלי בזיליקום כוסברה ונענע, קצוצים
    • 1כףקארי אדום
    • 1כףקארי ירוק
    • 2כפותסויה
  • הגשה

    • 4כוסותאורז לבן מבושל
    • 4ביצים (לא חובה)

אופן ההכנה

איך מכינים פאד קפאו?

  • 1
    מכינים מראש 4 קעריות עם אורז מבושל ושומרים אותו חם.
  • 2
    מחממים ווק עם שמן. מוסיפים בצל, שום ופלפלים חריפים ומאדים עד שעולה ריח. מוסיפים את הבקר או העוף הטחון ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, קארי אדום וירוק וסויה, מערבבים ומורידים מהאש.
  • 3
    במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים ביצי עין.
  • 4
    להגשה: עורמים את העוף המטוגן על האורז ומעליו מניחים את ביצת העין.
  • טבעונים? מוזמנים להכין עם טופו מפורר ולוותר על הביצה מעל.
    מאדים את השום והבצל בווק חם/נמרוד סונדרס
    מוסיפים את הבקר הטחון ומפוררים עם כף עץ/נמרוד סונדרס
    מטגנים ביצת עין ומגישים על המנה/נמרוד סונדרס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully