פאד קפאו

מנה תאילנדית זריזה ונפלאה שמוכנה צ'יק צ'אק - פאד קפאו עם עוף או בשר, אורז ותבלינים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
פאד קפאו של אורלי פלאי

מצרכים

  • מבשלים מראש ערמה נאה של אורז לבן, שעליה מניחים את הבשר/העוף הקצוץ, המתובל והמטוגן, ומעל הכול ביצת עין מטוגנת. מנה חריפה אש, שאפשר למתן קצת אם רוצים.
  • חומרים ל-4 מנות:
  • 500 גרם בקר טחון או פרגיות עוף טחון גס
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 2 פלפל ירוק חריף קצוצים
  • 2 פלפל אדום חריף קצוצים
  • 3 כוסות עלי בזיליקום, כוסברה ונענע קצוצים
  • 1 כף קארי אדום
  • 1 כף קארי ירוק
  • 2 כפות סויה
  • להגשה:
  • 4 כוסות אורז מבושל
  • 4 ביצים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מראש 4 קעריות עם אורז מבושל ושומרים אותו חם.
  • 2. מחממים ווק עם שמן. מוסיפים בצל, שום ופלפלים חריפים ומאדים עד שעולה ריח. מוסיפים את הבקר או העוף הטחון ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, קארי אדום וירוק וסויה, מערבבים ומורידים מהאש.
  • 3. במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים ביצי עין.
  • 4. להגשה: עורמים את העוף המטוגן על האורז ומעליו מניחים את ביצת העין.
  • טבעונים – מוזמנים להכין עם טופו מפורר ולוותר על הביצה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully