פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאד קפאו

      מנה תאילנדית זריזה ונפלאה שמוכנה צ'יק צ'אק - פאד קפאו עם עוף או בשר, אורז ותבלינים

      10 מדרגים / 3.34 כוכבים

      פאד קפאו של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      פאד קפאו של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • מבשלים מראש ערמה נאה של אורז לבן, שעליה מניחים את הבשר/העוף הקצוץ, המתובל והמטוגן, ומעל הכול ביצת עין מטוגנת. מנה חריפה אש, שאפשר למתן קצת אם רוצים.
      • חומרים ל-4 מנות:
      • 500 גרם בקר טחון או פרגיות עוף טחון גס
      • 4 כפות שמן
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 6 שיני שום קצוצות דק
      • 2 פלפל ירוק חריף קצוצים
      • 2 פלפל אדום חריף קצוצים
      • 3 כוסות עלי בזיליקום, כוסברה ונענע קצוצים
      • 1 כף קארי אדום
      • 1 כף קארי ירוק
      • 2 כפות סויה
      • להגשה:
      • 4 כוסות אורז מבושל
      • 4 ביצים (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים מראש 4 קעריות עם אורז מבושל ושומרים אותו חם.
      • 2. מחממים ווק עם שמן. מוסיפים בצל, שום ופלפלים חריפים ומאדים עד שעולה ריח. מוסיפים את הבקר או העוף הטחון ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, קארי אדום וירוק וסויה, מערבבים ומורידים מהאש.
      • 3. במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים ביצי עין.
      • 4. להגשה: עורמים את העוף המטוגן על האורז ומעליו מניחים את ביצת העין.
      • טבעונים – מוזמנים להכין עם טופו מפורר ולוותר על הביצה מעל.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -