מה זה? מוקפץ תאילנדי נפלא, נוסף על הפאד תאי שאנחנו מכירים ואוהבים. פאד פירושו אגב, טיגון בתאית.
מקפיצים בווק לוהט בצל, שום, ג'ינג'ר והמון-המון פלפל ירוק חריף. מוסיפים את הבשר או העוף הטחונים ומוסיפים את עשבי התיבול.
להשגת טעם אותנטי נוח להשתמש במחית קארי תאילנדי (ירוק או אדום) לתגבור הטעמים הנדרשים - ג'ינג'ר, למון גראס וכדומה.
מבשלים מראש ערמה נאה של אורז לבן, שעליה מניחים את הבשר/העוף הקצוץ, המתובל והמטוגן, ומעל הכול ביצת עין מטוגנת. מנה חריפה אש, שאפשר למתן קצת אם רוצים.
פאד קפאו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםבשר בקר טחון או פרגיות עוף טחון גס
- 4כפותשמן
- בצל קצוץ דק
- 6שיני שום קצוצות דק
- 2פלפל ירוק חריף, קצוצים
- 2פלפל אדום חריף, קצוצים
- 3כוסותעלי בזיליקום כוסברה ונענע, קצוצים
- 1כףקארי אדום
- 1כףקארי ירוק
- 2כפותסויה
הגשה
- 4כוסותאורז לבן מבושל
- 4ביצים (לא חובה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פאד קפאו?
- 1מכינים מראש 4 קעריות עם אורז מבושל ושומרים אותו חם.
- 2מחממים ווק עם שמן. מוסיפים בצל, שום ופלפלים חריפים ומאדים עד שעולה ריח. מוסיפים את הבקר או העוף הטחון ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, קארי אדום וירוק וסויה, מערבבים ומורידים מהאש.
- 3במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים ביצי עין.
- 4להגשה: עורמים את העוף המטוגן על האורז ומעליו מניחים את ביצת העין.
- טבעונים? מוזמנים להכין עם טופו מפורר ולוותר על הביצה מעל.
מאדים את השום והבצל בווק חם/נמרוד סונדרס מוסיפים את הבקר הטחון ומפוררים עם כף עץ/נמרוד סונדרס מטגנים ביצת עין ומגישים על המנה/נמרוד סונדרס