- 1. מחממים תנור במצב גריל על 200 מעלות.
-
- 2. שורפים את העגבניות והפלפל החריף על גבי רשת מנגל (אפשר גם על גז ביתי אך מומלץ לרפד את משטח הגז כי זה מלכלך אותו) עד שהקליפה מקבלת צבע שרוף. מכניסים לקופסה וסוגרים אותה היטב ומשאירים להתקרר ל-20 דקות.
-
- 3. מוציאים מהקופסה ומקלפים (יכול להיות שהעגבניות יהיו עדיין חמות למגע, במקרה כזה יש לשים כפפות בזמן הקילוף).
-
- 4. קוצצים את העגבניות והפלפל יחד ומניחים על מסננת לכמה דקות על מנת לתת לעגבניות להגיר את הנוזלים.
-
- 5. מכניסים לתנור את גבינת הבוראטה על משטח אפייה ל-5 דקות.
-
- 6. לאחר סינון הנוזלים מערבבים את העגבניה עם שום ועשבי התיבול ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח גס ופלפל שחור. מניחים בצלחת עמוקה את הסלט ואת גבינת הבוראטה. מגישים מיד.