מתכונים חמים

לחם וינאי

הכנת הלחם שלפניכם מצריכה התמסרות וסבלנות. פנו לכם כמה שעות טובות לחווית הזו ותתמכרו למגע, לריחות ולטעם הנפלא

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחם בצל של מירב שיינר

מחשבון המרות

מצרכים

  • לשתי תבניות אינגליש קייק: 26 ס"מ אורך/ 6 ס"מ גובה
  • חומרים לסטרטר:
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 200 מ"ל מים פושרים (1 כוס)
  • 13 גר' סוכר (1 כף)
  • 240 גר' קמח (2 כוסות)
  • חומרים לבצק:
  • 480 גר' קמח (4 כוסות)
  • 230 מיל' חלב פושר 3% שומן (1 כוס)
  • 50 גר' חמאה מומסת ללא מלח
  • 13 גר' סוכר (1 כף)
  • 15 גר' מלח (1 כף)
  • 10 גר' גרגירי כוסברה טחונים (1 כף)
  • 40 גר' בצל מטוגן מיובש
  • לזיגוג:
  • חלמון + כף חלב טרופים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסטרטר: בקערת פלסטיק גדולה ממיסים היטב את השמרים במים הפושרים.
  • 2. מוסיפים סוכר וקמח ומערבבים היטב לעיסה דביקה.
  • 3. מכסים במגבת לחה ומניחים למנוחה ל-45 דק' לפחות.
  • 4. מעבירים את עיסת הראש (סטרטר) לקערת המיקסר.
  • 5. מוסיפים לעיסה את מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם למעט המלח והבצל. לשים בעזרת וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית.
  • 6. בינתיים משרים את הבצל במעט מים חמים לכדי ריכוך קל. מגירים היטב נוזלים.
  • 7. מוסיפים לתערובת את המלח והבצל ולשים עוד כ-3 דקות בקצב איטי.
  • 8. משמנים היטב קערה גדולה מאד ומעבירים לתוכה את הבצק. הופכים אותו בתוך הקערה כך שכולו יהיה עטוף בשמן. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה בת שעתיים.
  • 9. על משטח מקומח קלות מניחים את הבצק וחובטים בו על מנת לשחרר גזים. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (כדאי ומומלץ להשתמש במשקל). משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד ופותחים אותו ליריעה עבה. מניחים למנוחה ועוברים לחלק השני. חוזרים על אותה הפעולה. מתחילים לקפל את שולי המסגרת העליונה של היריעה כלפי פנים עד האמצע, במרווחים של 4-5 סמ'. נוצרות מעין גבעות קטנות. בשלב זה ניתן לגלגל את החלק המקופל כלפינו עד לקצה המסגרת התחתונה ולהניח כשה'תפר' כלפי מטה, או לבצע קיפול פנימה של מסגרת החלק התחתון כפי שנעשה עם העליון ושוב להניח למנוחה כשה'תפר' פונה מטה. בעזרת סכין יפנית/ סכין גילוח מלבנית ישנה/ סכין מטבח קטנה חדה מאד, חורצים את הבצק לרוחבו, חריצים בעומק 2 מ"מ וברווח של 2 ס"מ כך שנוצר מעין תריס על גבי כיכר הלחם.
  • 10. מעבירים את הכיכר בעדינות לתבנית אפיה מסוג אינגליש קייק, קטנה וגבוהה. מניחים להתפחה בת חצי שעה, ללא כיסוי.
  • 11. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו. בינתיים מזגגים את הכיכרות בתערובת החלמון והחלב. מומלץ לרסס את התנור בשפריץ מים (כמו הבקבוקונים שיש אצל הספר) כמה פעמים, לסגור לכמה שניות ואז להכניס במהירות את הכיכרות לתנור.
  • 12. אופים 10 דקות ראשונות ב-200 מעלות ו-25 דקות נוספות ב-180 מעלות.
  • 13. בתום האפייה מוציאים הכיכרות מן התנור ומניחים מיד על רשת צינון. השתדלו לחלץ את הכיכרות מן התבניות כמה שיותר מהר (בזהירות) על מנת לצנן את תחתיתן כדי לשחרר האדים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully