סופגניות יווניות
מתכון של שאול בן אדרת מהמסעדות קימל, מר וגברת לי והתרנגול הכחול
שאול בן אדרת מבשל עם הילדים (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לכ-50 יחידות:
- 1 ק"ג קמח תופח
- 2 ביצים
- 2 מיכלי יוגורט
- 1/4 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית לימון
- שמן לטיגון
- להגשה
- אבקת סוכר
- לריבת עגבניות (אופציה):
- 12 עגבניות שרי
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מלימון 1
- קמצוץ צ'ילי אדום קצוץ
- 1. מערבבים את כל המצרכים. מניחים בצד למשך 10 דקות.
- 2. בינתיים מרתיחים שמן בסיר בגובה 5 ס"מ.
- 3. יוצרים סופגניות קטנות עם כף. מטגנים עד להזהבה.
- 4. מפזרים אבקת סוכר ומגישים, או שמכינים ריבה:
- 5. מרתיחים בסיר את כל המרכיבים.
- 6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מגישים ביחד עם עם הסופגניות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה