- אופן ההכנה:
- 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי. מאדים 10-5 דקות. ככל שהאידוי יימשך הנוזלים יתאדו ורק השמן יישאר נעבור למצב של טיגון וככל שהוא יהיה ממושך יותר, ישחימו הירקות והטעם שלהם יעשה עמוק ומתקתק יותר.
-
- 2. מוסיפים את יתר החומרים, מים ומלח ומביאים לרתיחה.
-
- 3. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים כשעה. מצננים ומסננים.
-
- 4. טועמים ואם יש צורך, ממשיכים לבשל עוד לצמצום וריכוז הטעמים.
-
- גיוונים והתאמות:
- לציר ירקות איטלקי מוסיפים 3 שיני שום קצוצות וכף תערובת עשבי תיבול איטלקיים.
-
- לציר ירקות יווני מוסיפים צרור קטן של אורגנו וכוס עלי תרד ברבע השעה האחרונה.
-
- לציר ירקות צרפתי מוסיפים 1/2 כוס יין לבן בסוף האידוי, פטריות מיובשות.
-
- לציר ירקות יפני מוסיפים 3 פטריות שיטאקי מיובשות בתחילת הבישול ומתבלים ב-1 כף רוטב סויה לציר המוכן.
-
- לציר ירקת סיני מוסיפים 2 פטריות שחורות מיובשות וכפית תערובת חמישה תבלינים הסינית.