ציר ירקות ארומטי
נוזל ארומטי ומלא טעם שישמש אתכם להכנת מרקי ותבשילים שונים. ואלה הרי הולכים לככב עכשיו חזק במטבח של כולנו עם בוא החורף.
מצרכים
- חומרים ל-2 ליטר ציר:
- 2 כפות שמן (זית או תירס)
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 גבעול כרישה פרוס
- 2 גזרים חצויים וחתוכים גס
- שורש סלרי + גבעולים חתוכים גס
- 300 גרם דלעת (לא חובה, אבל כדאי)
- 3 ענפי תימין
- 3-2 פיסות של פטריות מיובשות
- 2 עלי דפנה
- ½2 ליטר מים
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי. מאדים 10-5 דקות. ככל שהאידוי יימשך הנוזלים יתאדו ורק השמן יישאר נעבור למצב של טיגון וככל שהוא יהיה ממושך יותר, ישחימו הירקות והטעם שלהם יעשה עמוק ומתקתק יותר.
- 2. מוסיפים את יתר החומרים, מים ומלח ומביאים לרתיחה.
- 3. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים כשעה. מצננים ומסננים.
- 4. טועמים ואם יש צורך, ממשיכים לבשל עוד לצמצום וריכוז הטעמים.
- גיוונים והתאמות:
- לציר ירקות איטלקי מוסיפים 3 שיני שום קצוצות וכף תערובת עשבי תיבול איטלקיים.
- לציר ירקות יווני מוסיפים צרור קטן של אורגנו וכוס עלי תרד ברבע השעה האחרונה.
- לציר ירקות צרפתי מוסיפים 1/2 כוס יין לבן בסוף האידוי, פטריות מיובשות.
- לציר ירקות יפני מוסיפים 3 פטריות שיטאקי מיובשות בתחילת הבישול ומתבלים ב-1 כף רוטב סויה לציר המוכן.
- לציר ירקת סיני מוסיפים 2 פטריות שחורות מיובשות וכפית תערובת חמישה תבלינים הסינית.