וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ציר ירקות ארומטי

נוזל ארומטי ומלא טעם שישמש אתכם להכנת מרקי ותבשילים שונים. ואלה הרי הולכים לככב עכשיו חזק במטבח של כולנו עם בוא החורף.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

ציר ירקות. נמרוד סונדרס
ציר ירקות

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-2 ליטר ציר:
  • 2 כפות שמן (זית או תירס)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 גבעול כרישה פרוס
  • 2 גזרים חצויים וחתוכים גס
  • שורש סלרי + גבעולים חתוכים גס
  • 300 גרם דלעת (לא חובה, אבל כדאי)
  • 3 ענפי תימין
  • 3-2 פיסות של פטריות מיובשות
  • 2 עלי דפנה
  • ½2 ליטר מים
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי. מאדים 10-5 דקות. ככל שהאידוי יימשך הנוזלים יתאדו ורק השמן יישאר נעבור למצב של טיגון וככל שהוא יהיה ממושך יותר, ישחימו הירקות והטעם שלהם יעשה עמוק ומתקתק יותר.
  • 2. מוסיפים את יתר החומרים, מים ומלח ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים כשעה. מצננים ומסננים.
  • 4. טועמים ואם יש צורך, ממשיכים לבשל עוד לצמצום וריכוז הטעמים.
  • גיוונים והתאמות:
  • לציר ירקות איטלקי מוסיפים 3 שיני שום קצוצות וכף תערובת עשבי תיבול איטלקיים.
  • לציר ירקות יווני מוסיפים צרור קטן של אורגנו וכוס עלי תרד ברבע השעה האחרונה.
  • לציר ירקות צרפתי מוסיפים 1/2 כוס יין לבן בסוף האידוי, פטריות מיובשות.
  • לציר ירקות יפני מוסיפים 3 פטריות שיטאקי מיובשות בתחילת הבישול ומתבלים ב-1 כף רוטב סויה לציר המוכן.
  • לציר ירקת סיני מוסיפים 2 פטריות שחורות מיובשות וכפית תערובת חמישה תבלינים הסינית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully