וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מעמול של פסקל

מתכון מתוך הספר "פסקל מגישה נדוניה"

מתכון מאת: מערכת וואלה!

מעמול תמרים. צילום: חגית גורן
מתוך הספר: פסקל מגישה נדוניה, צילום מסך
מעמול תמרים/צילום: חגית גורן מתוך הספר: פסקל מגישה נדוניה

מצרכים למתכון

  • -60-50 עוגיות מ?ע?מוּל
  • למלית:
  • 500 גרם תמרים מעוכים, או ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כפית גדושה קינמון, טחון
  • 3-2 טיפות מי זאהר (לא הכרחי)
  • 2 כפיות שמן
  • לבצק סולת:
  • חצי כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מי ורדים
  • חצי כוס שמן
  • 3 וחצי כוסות קמח, מנופה
  • 1 וחצי כוסות סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • לבזיקה:
  • בין חצי לשלושת רבעי כוס אבקת סוכר) לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את האגוזים, הקינמון, מי פריחת ההדרים והשמן. מערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2.שמים בקערת מערבל חשמלי את הנוזלים ועליהם מוסיפים את החומרים היבשים ואת החמאה. מערבלים במהירות בינונית עם וו לישה עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-3 שעות במקרר.
  • 3.לוקחים מעט מהבצק ומגלגלים לכדור. צרים באצבע גומה במרכז כל כדור וממלאים בכפית מהמלית המוכנה. סוגרים את הגומה על ידי משיכת קצות הבצק ומגלגלים לכדור. משטחים מעט את העוגיות בכף היד.
  • 4.בעזרת מלקחיים קטנים (יעודיים) מעטרים את העוגייה בצביטות קלות סביב העוגיות ושתי צביטות על העוגייה. יוצרים שקעים קטנים ומאורכים שבעזרתם נצמדת אבקת הסוכר אל העוגיות.
  • מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני -נמוך (170 מעלות צ?) כ-30-25 דקות או עד לגוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור וזורים מיד מחצית מכמות אבקת הסוכר. מצננים, וזורים על העוגיות אבקת סוכר בשנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully