לזניה ירקות קלויים עם פטנט
למי שמאס בדפי לזניה מכבידים מציע אוראל קמחי חידוש קליל ומרענן שיחסוך כמה קלוריות: מאפה ירקות וגבינה כשאת דפי הבצק מחליף החציל.
(צילום: בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- ל-2 מנות:
- 2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
- 2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
- 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
- 2 כדורי גבינת מוצרלה
- 6 כפות שמן זית
- מלח פלפל
- 1. חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
- 2. במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו חום אבל לא שרוף.
- 3. משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.
- 4. בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.
- 5. מוציאים ומגישים.
- גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה