וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה ירקות קלויים עם פטנט

למי שמאס בדפי לזניה מכבידים מציע אוראל קמחי חידוש קליל ומרענן שיחסוך כמה קלוריות: מאפה ירקות וגבינה כשאת דפי הבצק מחליף החציל.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
  • 2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2. במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו חום אבל לא שרוף.
  • 3. משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.
  • 4. בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.
  • 5. מוציאים ומגישים.
  • גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.
  • קיש בצלים

  • קיש תרד וגבינה מלוחה

  • מאפה תפוחי אדמה ובולונז

  • פשטידת ברוקולי

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • שושני שמרים עם ירקות וגבינות

  • לזניה תרד לעצלנים

  • קיש גבינת ברי ואגוזים

  • חלה קלאסית

  • קוגל אטריות אמריקאי

  • לזניה בשרית כשרה

  • בניצה קליפות לימונים

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • קיש טורטיה זריז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully