וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה ירקות קלויים עם פטנט

למי שמאס בדפי לזניה מכבידים מציע אוראל קמחי חידוש קליל ומרענן שיחסוך כמה קלוריות: מאפה ירקות וגבינה כשאת דפי הבצק מחליף החציל.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
  • 2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2. במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו חום אבל לא שרוף.
  • 3. משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.
  • 4. בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.
  • 5. מוציאים ומגישים.
  • גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.
  • קוגל אטריות אמריקאי

  • פאי עגבניות מבצק יוגורט

  • מאפה פסטה ברוטב רוזה

  • מאפינס קינואה ובטטה

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • קיש בטטה וגבינת רוקפור

  • קוגל מתוק לפסח

  • קיש תרד וגבינה מלוחה

  • טארט עגבניות טוסקני

  • שושני שמרים עם ירקות וגבינות

  • מאפינס ארוחת הבוקר

  • פשטידת מצות (מינה)

  • קיש גבינת ברי ואגוזים

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully