מתכונים חמים

לזניה ירקות קלויים עם פטנט

למי שמאס בדפי לזניה מכבידים מציע אוראל קמחי חידוש קליל ומרענן שיחסוך כמה קלוריות: מאפה ירקות וגבינה כשאת דפי הבצק מחליף החציל.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום: בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
  • 2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2. במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו חום אבל לא שרוף.
  • 3. משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.
  • 4. בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.
  • 5. מוציאים ומגישים.
  • גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully