פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה ירקות קלויים עם פטנט

      למי שמאס בדפי לזניה מכבידים מציע אוראל קמחי חידוש קליל ומרענן שיחסוך כמה קלוריות: מאפה ירקות וגבינה כשאת דפי הבצק מחליף החציל.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך
      • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
      • 2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
      • 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
      • 2 כדורי גבינת מוצרלה
      • 6 כפות שמן זית
      • מלח פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
      • 2. במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו חום אבל לא שרוף.
      • 3. משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.
      • 4. בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.
      • 5. מוציאים ומגישים.
      • גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -