קאפקייקס היער השחור
השילוב הנהדר בין הבצק השוקולדי לפירות חמצמצים וקרם שמנת מפנק, הוא ככל הנראה התענוג המושלם בעולם - מירב שיינר מגישה מתכון שהוא געגוע לקאפקייקס היער השחור.
קאפקייקס היער השחור (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-12 קאפקייקס בגובה 5 ס"מ לפחות
- 100 גר' שוקולד מריר
- 125 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- 200 גרם סוכר (כוס)
- 230 מ"ל מים (כוס)
- 210 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
- 105 גר' קמח רגיל (חצי כוס+1/2 3 כפות)
- 45 גר' אבקת קקאו (1/2 4 כפות)
- 2 ביצים בגודל L
- למילוי:
- פירות יער: פטל/ אוכמניות/ דובדבנים/ תותים
- 3 כפות קונפיטורה/ ריבת דובדבנים מהולה בכף ליקר דובדבנים
- לציפוי:
- קרם שמנת: מיכל 250 מיל' שמנת מתוקה להקצפה + 2 כפות אבקת וניל קודור לקצפת (המקבילה הצרפתית- בלגית לפודינג וניל, באיכות גבוהה) / 2 כפות אבקת פודינג וניל
- אופן ההכנה:
- 1. מכניסים לקלחת את השוקולד, החמאה, הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב להמסה מוחלטת של החמאה והסוכר, עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה. מניחים בצד להתקרר מספר דקות.
- 2. לתוך קערה בינונית מנפים את הקמחים ואבקת הקקאו - חשוב לא לדלג על שלב הניפוי שמונע גושים ומסייע לקבלת מאפה תפוח ויפה.
- 3. מאחדים בהדרגה את הנוזלים אל היבשים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.
- 4. טורפים בכלי קטן ביצה ומוסיפים למסה תוך ערבוב מהיר. ממשיכים עם הביצה השנייה. ניתן להשלים את הפעולה עם מטרפה אך לא לעבד יותר מדי.
- 5. מכוונים תנור ל-160 מעלות טורבו. יוצקים שתי כפות גדושות אל שקעי הקאפקייקס (אני השתמשתי בתבנית סיליקון, ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים לאפייה- מומלץ עם ציפוי נון סטיק).
- 6. אופים במשך 20-25 דקות עד למבחן קיסם יבש או היווצרות בקעים קטנים במרכז.
- 7. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כחצי שעה לפחות. בעזרת וג'ידריל (מכשיר ידני החופר ירקות ופירות) או כף פריזיאן/כפית קטנה יוצרים חור במרכז הקאפקייק, משאירים 3 מ"מ מהתחתית.
- 8. יוצקים אל תוך החור את הקונפיטורה עד שהיא מתחילה לנזול על גבי הקאפקייק.מקשטים בקרם שמנת (אפשר ביד חופשית בעזרת כפית או לזלף עם צנתר פרח). מניחים מעל דובדבן אמרנה/ פטל/ תותים טריים ושוב יוצקים מעל מעט מנוזל הקונפיטורה.
- 9. מצננים במקרר כרבע שעה לפחות (מומלץ אף שעה ויותר) ומסתערים.
- גיוונים:
- * למי שאוהב, אפשר לחורר בכמה מקומות את הקאפקייקס ולהעמיס אותו בקונפיטורה.
- * אפשר לפורר את שאריות הקאפקייקס שחפרנו אל תוך הקרם המוכן- יוצר מרקם וטעם עשיר לקרם.
- * אפשר מן השאריות החפורות להכין כדורים קטנים, לטבול בשוקולד מומס ולקשט בפירות אדומים.
- * אפשר לפרוס את הקאפקייקס לשלוש שכבות ולמרוח ביניהן את הקונפיטורה ואז לצפות הכל בקרם.
- * אפשר לחפור פתח גדול יותר ולהכניס פנימה תות שלם/ כמה פירות אדומים, לקשט בקרם ולזלף את הקונפיטורה מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה