פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קאפקייקס היער השחור

      השילוב הנהדר בין הבצק השוקולדי לפירות חמצמצים וקרם שמנת מפנק, הוא ככל הנראה התענוג המושלם בעולם - מירב שיינר מגישה מתכון שהוא געגוע לקאפקייקס היער השחור.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קאפקייקס היער השחור (אפיק גבאי)
      קאפקייקס היער השחור (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-12 קאפקייקס בגובה 5 ס"מ לפחות
      • 100 גר' שוקולד מריר
      • 125 גר' חמאה חתוכה לקוביות
      • 200 גרם סוכר (כוס)
      • 230 מ"ל מים (כוס)
      • 210 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
      • 105 גר' קמח רגיל (חצי כוס+1/2 3 כפות)
      • 45 גר' אבקת קקאו (1/2 4 כפות)
      • 2 ביצים בגודל L
      • למילוי:
      • פירות יער: פטל/ אוכמניות/ דובדבנים/ תותים
      • 3 כפות קונפיטורה/ ריבת דובדבנים מהולה בכף ליקר דובדבנים
      • לציפוי:
      • קרם שמנת: מיכל 250 מיל' שמנת מתוקה להקצפה + 2 כפות אבקת וניל קודור לקצפת (המקבילה הצרפתית- בלגית לפודינג וניל, באיכות גבוהה) / 2 כפות אבקת פודינג וניל

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מכניסים לקלחת את השוקולד, החמאה, הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב להמסה מוחלטת של החמאה והסוכר, עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה. מניחים בצד להתקרר מספר דקות.
      • 2. לתוך קערה בינונית מנפים את הקמחים ואבקת הקקאו - חשוב לא לדלג על שלב הניפוי שמונע גושים ומסייע לקבלת מאפה תפוח ויפה.
      • 3. מאחדים בהדרגה את הנוזלים אל היבשים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.
      • 4. טורפים בכלי קטן ביצה ומוסיפים למסה תוך ערבוב מהיר. ממשיכים עם הביצה השנייה. ניתן להשלים את הפעולה עם מטרפה אך לא לעבד יותר מדי.
      • 5. מכוונים תנור ל-160 מעלות טורבו. יוצקים שתי כפות גדושות אל שקעי הקאפקייקס (אני השתמשתי בתבנית סיליקון, ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים לאפייה- מומלץ עם ציפוי נון סטיק).
      • 6. אופים במשך 20-25 דקות עד למבחן קיסם יבש או היווצרות בקעים קטנים במרכז.
      • 7. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כחצי שעה לפחות. בעזרת וג'ידריל (מכשיר ידני החופר ירקות ופירות) או כף פריזיאן/כפית קטנה יוצרים חור במרכז הקאפקייק, משאירים 3 מ"מ מהתחתית.
      • 8. יוצקים אל תוך החור את הקונפיטורה עד שהיא מתחילה לנזול על גבי הקאפקייק.מקשטים בקרם שמנת (אפשר ביד חופשית בעזרת כפית או לזלף עם צנתר פרח). מניחים מעל דובדבן אמרנה/ פטל/ תותים טריים ושוב יוצקים מעל מעט מנוזל הקונפיטורה.
      • 9. מצננים במקרר כרבע שעה לפחות (מומלץ אף שעה ויותר) ומסתערים.
      • גיוונים:
      • * למי שאוהב, אפשר לחורר בכמה מקומות את הקאפקייקס ולהעמיס אותו בקונפיטורה.
      • * אפשר לפורר את שאריות הקאפקייקס שחפרנו אל תוך הקרם המוכן- יוצר מרקם וטעם עשיר לקרם.
      • * אפשר מן השאריות החפורות להכין כדורים קטנים, לטבול בשוקולד מומס ולקשט בפירות אדומים.
      • * אפשר לפרוס את הקאפקייקס לשלוש שכבות ולמרוח ביניהן את הקונפיטורה ואז לצפות הכל בקרם.
      • * אפשר לחפור פתח גדול יותר ולהכניס פנימה תות שלם/ כמה פירות אדומים, לקשט בקרם ולזלף את הקונפיטורה מעל.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -