- אופן ההכנה:
- 1. מכניסים לקלחת את השוקולד, החמאה, הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב להמסה מוחלטת של החמאה והסוכר, עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה. מניחים בצד להתקרר מספר דקות.
-
- 2. לתוך קערה בינונית מנפים את הקמחים ואבקת הקקאו - חשוב לא לדלג על שלב הניפוי שמונע גושים ומסייע לקבלת מאפה תפוח ויפה.
-
- 3. מאחדים בהדרגה את הנוזלים אל היבשים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.
-
- 4. טורפים בכלי קטן ביצה ומוסיפים למסה תוך ערבוב מהיר. ממשיכים עם הביצה השנייה. ניתן להשלים את הפעולה עם מטרפה אך לא לעבד יותר מדי.
-
- 5. מכוונים תנור ל-160 מעלות טורבו. יוצקים שתי כפות גדושות אל שקעי הקאפקייקס (אני השתמשתי בתבנית סיליקון, ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים לאפייה- מומלץ עם ציפוי נון סטיק).
-
- 6. אופים במשך 20-25 דקות עד למבחן קיסם יבש או היווצרות בקעים קטנים במרכז.
-
- 7. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כחצי שעה לפחות. בעזרת וג'ידריל (מכשיר ידני החופר ירקות ופירות) או כף פריזיאן/כפית קטנה יוצרים חור במרכז הקאפקייק, משאירים 3 מ"מ מהתחתית.
-
- 8. יוצקים אל תוך החור את הקונפיטורה עד שהיא מתחילה לנזול על גבי הקאפקייק.מקשטים בקרם שמנת (אפשר ביד חופשית בעזרת כפית או לזלף עם צנתר פרח). מניחים מעל דובדבן אמרנה/ פטל/ תותים טריים ושוב יוצקים מעל מעט מנוזל הקונפיטורה.
-
- 9. מצננים במקרר כרבע שעה לפחות (מומלץ אף שעה ויותר) ומסתערים.
-
- גיוונים:
- * למי שאוהב, אפשר לחורר בכמה מקומות את הקאפקייקס ולהעמיס אותו בקונפיטורה.
-
- * אפשר לפורר את שאריות הקאפקייקס שחפרנו אל תוך הקרם המוכן- יוצר מרקם וטעם עשיר לקרם.
-
- * אפשר מן השאריות החפורות להכין כדורים קטנים, לטבול בשוקולד מומס ולקשט בפירות אדומים.
-
- * אפשר לפרוס את הקאפקייקס לשלוש שכבות ולמרוח ביניהן את הקונפיטורה ואז לצפות הכל בקרם.
-
- * אפשר לחפור פתח גדול יותר ולהכניס פנימה תות שלם/ כמה פירות אדומים, לקשט בקרם ולזלף את הקונפיטורה מעל.