מתכונים חמים

הקובנה של צביה

כבר בימיה הראשונים של מסעדת המזללה של מאיר אדוני, התגלתה כוכבת פחמימתית חדשה ומסעירה מתימן: הקובנה של צביה, שמוגשת עם עגבניות מרוסקות, שמן זית ופלפל חריף.

מתכון מאת: מאיר אדוני ואסף שטרן ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קובנה של שף מאיר אדוני, שף אסף שטרן, "מזללה"

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3 קובנות הנאפות ב-3 רינגים בקוטר 10 ס"מ:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים או 16 גרם שמרים יבשים
  • 20 גרם מלח דק
  • 240 מ"ל מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 35 גרם חמאה רכה
  • לפתיחת הבצק:
  • 250 גרם חמאה רכה
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה ומעט חלב

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה במיקסר עם וו לישה במשך 1/4 שעה במהירות בינונית. נותנים לבצק לנוח במשך כ-1/4 שעה.
  • 2. מוסיפים את החמאה הרכה, ולשים שוב כ-5 דקות. שוב נותנים לבצק לנוח כ-1/4 שעה.
  • 3. ממשיכים ללוש במיקסר במשך עוד 3 דקות.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, וחותכים אותו לחתיכות במשקל כ-40 גרם האחת (מתקבלות כ-20 חתיכות), מרדדים כל כדור לפס דק, ומורחים בחמאה. מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה מגלגלים לתוך עצמה כעין שבלול. מורחים את השבלולים בחמאה.
  • 5. מניחים נייר אפייה בתבנית, ועליו מניחים את שלושת הרינגים, משומנים. מסדרים בכל רינג 6-7 שבלולים. מורחים בביצה טרופה עם מעט חלב. מתפיחים 40 דקות עד הכפלת הנפח.
  • 6. אופים 25 דקות בתנור בחום 170 מעלות.
  • 7. מגישים את הקובנות חמות לצד מטבל עגבניות מרוסקות, שמן זית ופלפל ירוק חריף.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully