פחזניות במילוי קרם וניל
אם בוזקים אבקת סוכר מומלץ להוסיף אותה סמוך להגשה, כדי לטשטש את הסדקים שנוצרים במהלך האפייה בפחזניות
(צילום סטילס: אפיק גבאי הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק)
מחשבון המרות
- לכ-30 פחזניות קטנות בקוטר 5 ס"מ:
- לבצק:
- 80 מ"ל שמן קנולה
- 200 מ"ל חלב (1 כוס חלב פחות 2 כפות, או 1/2 כוס חלב ו-1/2 כוס מים)
- 110 גרם קמח מנופה (3/4 כוס)
- 3 ביצים
- כפית מלח מחוקה
- 1 כפית סוכר
- לקרם הווניל:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מכל)
- 240 מ"ל חלב (1 כוס)
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- לציפוי שוקולד:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מכל)
- 100 גרם שוקולד מריר
- לקישוט (במקום ציפוי שוקולד):
- אבקת סוכר
- 1. מחממים את התנור לחום של 210 מעלות.
- 2. בסיר עם תחתית עבה (כדי שהתערובת לא תישרף) מרתיחים, תוך ערבוב בתחילת התהליך, את החלב, הסוכר, המלח והשמן.
- 3. בצד מנפים את הקמח.
- 4. שנייה לפני שגולש מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים כל הזמן במהירות עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר. התערובת אמורה להיות חלקה וללא גושים.
- 5. מעבירים את התערובת לקערה, טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה - בכל פעם 1/3 מהכמות, ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה וחלקה.
- 6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית זילוף משוננת ( בצורת כוכב בקוטר 1.5-2 ס"מ) ומזלפים בקוטר 4 ס"מ במרווחים זהים (הפחזניות מתנפחות וגדלות במהלך האפייה) ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה (מדביקים את נייר האפייה לתבנית עם מעט מהתערובת בכל פינה).
- 7. אופים 10-12 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות, משאירים את דלת התנור מעט פתוחה, וממשיכים באפייה של עוד כ-20 דקות, עד שהפחזניות יציבות וחלולות.
- 8. מצננים על רשת עד למילוי.
- הכנת קרם הווניל:
- 1. מקציפים את כל המרכיבים לקציפה יציבה, וממלאים בעזרת שקית זילוף עם פייה חלקה.
- 2. בוזקים אבקת סוכר, ומגישים.
- הכנת ציפוי השוקולד:
- 1. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים לקערה עם השוקולד מריר. ממתינים דקה.
- 2. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים 15 דקות.
- 3. לציפוי הפחזניות הממולאות טובלים אותן הפוכות בתנועת סיבוב.
- 4. מניחים בכלי הגשה ומקררים במקרר עד להגשה.
- עוד מתוקים של מיקי שמו:
- עוגת דלעת, אגוזי פקאן וחמוציות
- עוגת שכבות מולדבית עם קציפת וניל
- עוגת גבינה קרה של מיקי שמו
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה