וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פחזניות במילוי קרם וניל

אם בוזקים אבקת סוכר מומלץ להוסיף אותה סמוך להגשה, כדי לטשטש את הסדקים שנוצרים במהלך האפייה בפחזניות

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

צילום סטילס: אפיק גבאי הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מצרכים למתכון

  • לכ-30 פחזניות קטנות בקוטר 5 ס"מ:
  • לבצק:
  • 80 מ"ל שמן קנולה
  • 200 מ"ל חלב (1 כוס חלב פחות 2 כפות, או 1/2 כוס חלב ו-1/2 כוס מים)
  • 110 גרם קמח מנופה (3/4 כוס)
  • 3 ביצים
  • כפית מלח מחוקה
  • 1 כפית סוכר
  • לקרם הווניל:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מכל)
  • 240 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי שוקולד:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מכל)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • לקישוט (במקום ציפוי שוקולד):
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 210 מעלות.
  • 2. בסיר עם תחתית עבה (כדי שהתערובת לא תישרף) מרתיחים, תוך ערבוב בתחילת התהליך, את החלב, הסוכר, המלח והשמן.
  • 3. בצד מנפים את הקמח.
  • 4. שנייה לפני שגולש מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים כל הזמן במהירות עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר. התערובת אמורה להיות חלקה וללא גושים.
  • 5. מעבירים את התערובת לקערה, טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה - בכל פעם 1/3 מהכמות, ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה וחלקה.
  • 6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית זילוף משוננת ( בצורת כוכב בקוטר 1.5-2 ס"מ) ומזלפים בקוטר 4 ס"מ במרווחים זהים (הפחזניות מתנפחות וגדלות במהלך האפייה) ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה (מדביקים את נייר האפייה לתבנית עם מעט מהתערובת בכל פינה).
  • 7. אופים 10-12 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות, משאירים את דלת התנור מעט פתוחה, וממשיכים באפייה של עוד כ-20 דקות, עד שהפחזניות יציבות וחלולות.
  • 8. מצננים על רשת עד למילוי.
  • הכנת קרם הווניל:
  • 1. מקציפים את כל המרכיבים לקציפה יציבה, וממלאים בעזרת שקית זילוף עם פייה חלקה.
  • 2. בוזקים אבקת סוכר, ומגישים.
  • הכנת ציפוי השוקולד:
  • 1. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים לקערה עם השוקולד מריר. ממתינים דקה.
  • 2. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים 15 דקות.
  • 3. לציפוי הפחזניות הממולאות טובלים אותן הפוכות בתנועת סיבוב.
  • 4. מניחים בכלי הגשה ומקררים במקרר עד להגשה.
  • עוד מתוקים של מיקי שמו:
  • עוגת דלעת, אגוזי פקאן וחמוציות
  • עוגת שכבות מולדבית עם קציפת וניל
  • עוגת גבינה קרה של מיקי שמו
  • פום דושז

  • אקלר וניל ואגוזי פקאן מסוכרים למקצוענים

  • מילוי פחזניות קרם קפה

  • לחם קופים בטעם קפה

  • סופגניות יוגורט מהירות

  • סופגניות תפוחים שוויצריות

  • פארי ברסט

  • לביבות גבינה

  • עוגיות שיבולת שועל פריכות

  • פאי תפוחים ומרנג

  • סופגניות בירה

  • בבקה שוקולד

  • שבלולי פרג ומרציפן

  • ספינג' של יונית צוקרמן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully