וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אקלר וניל ואגוזי פקאן מסוכרים למקצוענים

מתכון מאת: כריסטוף אדאם, מערכת וואלה

אקליר של כריסטוף אדם. שירן כרמל,
אקליר של כריסטוף אדם/שירן כרמל

מצרכים למתכון

  • ל-10 יחידות:
  • לבצק רבוך:
  • 160 גרם חלב
  • 160 מ"ל מים
  • 160 גרם חמאה
  • 6 גרם (2 כפיות) סוכר
  • 4 גרם (1 כפית) מלח
  • 8 גרם מחית וניל
  • 160 גרם קמח
  • 280 גרם (4 גדולות) ביצים
  • חופן סולת
  • לקרם וניל מדגסקר:
  • 225 גרם חלב
  • 30 גרם (1 ביצה גדולה) חלמון
  • 50 גרם סוכר
  • 15 גרם אבקת פלאן (להשיג בחנויות המתמחות, או להמיר בקמח לבן רגיל)
  • 80 גרם חמאה
  • 2 מקלות וניל
  • לזיגוג הלבן:
  • 25 גרם שמנת
  • 10 גרם גלוקוז
  • 1 גרם ג'לטין
  • 4 גרם (כפית) מים
  • 30 גרם שוקולד לבן 30 גרם פט א גלאסה לבן (תערובת של שוקולד לבן מומס וחמאת קקאו 50/50)
  • 1 גרם טיטניום דיאוקסיד (אבקת צבע מאכל לבן, על בסיס שמן להשיג בחנויות המתמחות - לא חובה)
  • לאגוזי פקאן מסוכרים:
  • 80 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 40 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה את החלב, המים, הסוכר, המלח, החמאה והווניל.
  • 2.מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב, כשהאש כבויה, עד לקבלת בצק שנפרד בקלות מהדפנות.
  • 3.מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מזלפים אקליירים באורך 11 ס"מ. לפני האפייה מפזרים מעט סולת על האקלייר. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות 20-25 דקות.
  • 4.מכינים את קרם הווניל: מביאים לרתיחה את החלב ואת מקלות הווניל, ומניחים לספוג טעמים כ-20 דקות. מסננים.
  • 5.מערבבים את החלמונים עם הסוכר ואבקת הפלאן או הקמח, ומבשלים עם החלב, עד לרתיחה.
  • 6.מקררים ל-40 מעלות, ומוסיפים את החמאה בהדרגה. מקררים לשעתיים לפחות לפני השימוש.
  • 7.מכינים את הזיגוג: משרים את הג'לטין במים כ-5 דקות. מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוז, ויוצקים בהדרגה על השוקולד הלבן ועל פט הגלאסה.
  • 8.טוחנים עם בלנדר מוט ומקררים. לפני השימוש מחממים ל-20-25 מעלות.
  • 9.מכינים את אגוזי הפקאן: מכניסים את האגוזים ואת אבקת הסוכר לסיר קטן, ומבשלים על אש נמוכה, עד לקבלת סבלאז' (מרקם חולי). ממשיכים עד שנוצר קרמל, העוטף את האגוזים.
  • 10.מרכיבים את המנה: ממלאים את האקליירים בקרם הווניל. מצפים אותם בזיגוג, ומקשטים עם אגוזי הפקאן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully