כשמגיעים להכין שקשוקה רבת משתתפים ואורחים, תמיד מתחילים לשאול איך כולם אוהבים את הביצים שלהם. יש כאלו שנמנעים מביצים רכות, יש כאלו שאם תגישו להם ביצים שבושלו היטב הרסתם להם את כל השקשוקה, יש כאלו שאוהבים טוויסט של חריף ויש כאלו שלא ירצו חריף בכלל.
שנמשיך? יש כאלו שישמחו לקבל חתיכת נקניק בתוך השקשוקה ויש כאלו שישמחו לקצת גבינת פטה טובה או מנצ'גו נמסה.
בשביל כל אלו הגיע המתכון הזה. את הבסיס מכינים במחבת אחת ואז מתחילים לחלק לתבניות אישיות ושולחים לתנור.
שקשוקה עם פטנט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לרוטב של השקשוקה:
- 4כפותשמן זית
- 6שיני שום פרוסות
- פלפל אדום חתוך לקוביות (או כתום)
- 12עגבניות בשלות (קלופות וחתוכות לקוביות)
- ½כפיתכמון
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- ½כפיתכוסברה (טחונה)
- פלפל צ'ילי גרוס (ירוק)
- ביצים (לפי מספר המנות, אחת למנה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שקשוקה עם פטנט?
- 1מכינים את הרוטב הבסיסי: מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה, מוסיפים את השמן והשום ומאדים כדקה ללא הזהבה.
- 2מוסיפים את הפלפלים משני הסוגים ומטגנים דקה-שתיים
- 3מוסיפים את העגבניות, מתבלים בכמון, במלח ובפלפל ומטגנים 3 דקות, עד שהעגבניות מפרישות נוזלים
- 4מכסים חלקית את המחבת ומבשלים כ-10 דקות. טועמים את רוטב השקשוקה ומוודאים שהוא מתובל כראוי
- 5מחממים תנור לחום של 190 מעלות
- 6לפני ההגשה יוצקים לכלים אישיים, מערבבים לכל אחד את התוספות האהובות עליו, מוסיפים ביצים ושולחים לתנור לכ-7-8 דקות, עד שהחלמון מגיע למצב הרצוי (אפשר גם לאפות בחום של 220 מעלות 5 דקות ולבדוק מדי דקה-שתיים אם השקשוקה בדרגת העשייה הרצויה).
- תוספות אפשריות לשקשוקה: פרוסות של נקניקיות חריפות, עגבניות מיובשות, פטריות, זיתים, גרגרי חומוס מבושלים, חציל קלוי, קוביות חצילים מטוגנים, פרוסות דקות של קישואים, עשבי תיבול, עלי תרד ומנגולד, קוביות גבינת פטה, שבבי גבינת קשקבל