וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה פטנט בלי בלגן

עודכן לאחרונה: 4.1.2024 / 8:14

מכינים את הבסיס לשקשוקה במחבת, ואז יוצרים שקשוקה אישית לכל אחד בהתאם לטעמו ולאיך שהוא אוהב את הביצים מוכנות

שקשוקה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
הצטיידו בכלים אישיים וצאו לדרך/נמרוד סונדרס

כשמגיעים להכין שקשוקה רבת משתתפים ואורחים, תמיד מתחילים לשאול איך כולם אוהבים את הביצים שלהם. יש כאלו שנמנעים מביצים רכות, יש כאלו שאם תגישו להם ביצים שבושלו היטב הרסתם להם את כל השקשוקה, יש כאלו שאוהבים טוויסט של חריף ויש כאלו שלא ירצו חריף בכלל.

שנמשיך? יש כאלו שישמחו לקבל חתיכת נקניק בתוך השקשוקה ויש כאלו שישמחו לקצת גבינת פטה טובה או מנצ'גו נמסה.

בשביל כל אלו הגיע המתכון הזה. את הבסיס מכינים במחבת אחת ואז מתחילים לחלק לתבניות אישיות ושולחים לתנור.

שקשוקה עם פטנט

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה אוכל

שקשוקה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
שקשוקה של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • לרוטב של השקשוקה:

    • 4כפותשמן זית
    • 6שיני שום פרוסות
    • פלפל אדום חתוך לקוביות (או כתום)
    • 12עגבניות בשלות (קלופות וחתוכות לקוביות)
    • ½כפיתכמון
    • מלח (לפי הטעם)
    • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
    • ½כפיתכוסברה (טחונה)
    • פלפל צ'ילי גרוס (ירוק)
    • ביצים (לפי מספר המנות, אחת למנה)

אופן ההכנה

איך מכינים שקשוקה עם פטנט?

  • 1
    מכינים את הרוטב הבסיסי: מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה, מוסיפים את השמן והשום ומאדים כדקה ללא הזהבה.
  • 2
    מוסיפים את הפלפלים משני הסוגים ומטגנים דקה-שתיים
  • 3
    מוסיפים את העגבניות, מתבלים בכמון, במלח ובפלפל ומטגנים 3 דקות, עד שהעגבניות מפרישות נוזלים
  • 4
    מכסים חלקית את המחבת ומבשלים כ-10 דקות. טועמים את רוטב השקשוקה ומוודאים שהוא מתובל כראוי
  • 5
    מחממים תנור לחום של 190 מעלות
  • 6
    לפני ההגשה יוצקים לכלים אישיים, מערבבים לכל אחד את התוספות האהובות עליו, מוסיפים ביצים ושולחים לתנור לכ-7-8 דקות, עד שהחלמון מגיע למצב הרצוי (אפשר גם לאפות בחום של 220 מעלות 5 דקות ולבדוק מדי דקה-שתיים אם השקשוקה בדרגת העשייה הרצויה).
  • תוספות אפשריות לשקשוקה: פרוסות של נקניקיות חריפות, עגבניות מיובשות, פטריות, זיתים, גרגרי חומוס מבושלים, חציל קלוי, קוביות חצילים מטוגנים, פרוסות דקות של קישואים, עשבי תיבול, עלי תרד ומנגולד, קוביות גבינת פטה, שבבי גבינת קשקבל
  • עוד באותו נושא:
  • שקשוקה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully