וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בננה מקורמלת בחלב קוקוס

קינוח בננות מקורמל בניחוח חלב קוקוס שיזכיר חוויות מהחופים המושלמים של האי קופנגן שבתאילנד

מתכון מאת: מערכת וואלה

בננה מקורמלת עם טפיוקה וגלידה. אפיק גבאי
בננה מקורמלת עם טפיוקה וגלידה

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • לטפיוקה:
  • 1 כוס גרגירי טפיוקה
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 4 כפות סוכר
  • עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
  • לבננות:
  • 4 בננות בשלות, חתוכות למקטעים של 2 ס"מ
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב שזיפים
  • 50 גרם חמאה
  • להגשה:
  • גלידת מנגו/קוקוס/וניל
  • בוטנים מרוסקים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הטפיוקה, המים, הסוכר וחלב הקוקוס בסיר, ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם סמיך וטפיוקה שקופה. מורידים מהאש, ומקררים.
  • 2. בקערה מערבבים בזהירות בעזרת הידיים את הבננות עם הסוכר ורוטב השזיפים כ-5 דקות, עד שניגר נוזל מהבננות.
  • 3. ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים את הבננות. מבשלים על אש בינונית, עד לקבלת צבע קרמלי עדין.
  • 4. בצלחת הגשה מניחים את הבננות, מפזרים עליהן מהטפיוקה, עליה את עלי הבזיליקום, מקשטים בבוטנים, ומפנקים בכדור גלידה גדול ויפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully