בננה מקורמלת בחלב קוקוס
קינוח בננות מקורמל בניחוח חלב קוקוס שיזכיר חוויות מהחופים המושלמים של האי קופנגן שבתאילנד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- לטפיוקה:
- 1 כוס גרגירי טפיוקה
- 1 כוס מים
- 1 כוס חלב קוקוס
- 4 כפות סוכר
- עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
- לבננות:
- 4 בננות בשלות, חתוכות למקטעים של 2 ס"מ
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות רוטב שזיפים
- 50 גרם חמאה
- להגשה:
- גלידת מנגו/קוקוס/וניל
- בוטנים מרוסקים
אופן ההכנה
- 1. שמים את הטפיוקה, המים, הסוכר וחלב הקוקוס בסיר, ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם סמיך וטפיוקה שקופה. מורידים מהאש, ומקררים.
- 2. בקערה מערבבים בזהירות בעזרת הידיים את הבננות עם הסוכר ורוטב השזיפים כ-5 דקות, עד שניגר נוזל מהבננות.
- 3. ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים את הבננות. מבשלים על אש בינונית, עד לקבלת צבע קרמלי עדין.
- 4. בצלחת הגשה מניחים את הבננות, מפזרים עליהן מהטפיוקה, עליה את עלי הבזיליקום, מקשטים בבוטנים, ומפנקים בכדור גלידה גדול ויפה.