קינוח יוגורט, דבש ורימונים
למי שמאס בעוגות - קינוח קליל בגביעים חגיגיים עם יוגורט, דבש, רימונים, פירות יבשים שוקדים קלויים. רצוי להכין כמה שעות מראש כדי לתת לו להתקרר כראוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 כוסיות של 60 מ"ל
- למילוי:
- 1/2 ק"ג יוגורט בקר סמיך
- 100 גר' שמנת חמוצה 9% או 15% שומן
- 100 גר' דבש (כ4-5 כפות)
- 50 גר' משמשים מיובשים (כ5 יח') חתוכים לרצועות דקות
- 50 גר' שקדים מולבנים חצויים קלויים
- 1 כפית קליפת לימון/תפוז מגוררת
- 1/4 כפית תמצית וניל משובחת
- לתחתית ולקישוט הכוסיות:
- כ150 גר' פירורים מ- בצק פריך אפוי/עוגיות חמאה/עוגיות קרמל
- גרגירים מחצי רימון אדום
- שקדים מולבנים קלויים (חצאים/פרוסות/גפרורים)
- משמשים מיובשים חתוכים/גזורים לרצועות דקות
- עלי לואיזה/נענע (לא חובה)
- דבש לזילוף לפני הגשה
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
- 2. אופן הרכבת הגביעים:מפזרים בתחתית כל גביע מעט פירורים פריכים וגרגירי רימון.
- 3. ממלאים את הגביעים במלית היוגורט עד חצי ס"מ מהשפה העליונה.
- 4. מקפיאים בפריזר ללילה או לפחות לשעתיים. מוציאים מהפריזר כשעה לפני ההגשה.
- 5. מקשטים בפירורים פריכים, משמשים מיובשים, שקדים קלויים וגרגירי רימונים. (בתמונה גם עלי לואיזה זעירים. ניתן להשתמש גם בנענע).
- 6. מזלפים בעדינות מעט דבש מעל הכל ומגישים.