וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראפלס נוטלה שובבים על מקל

הקינוח הכי פשוט, מושחת ומוגזם בו זמנית הוא כנראה טראפלס שוקולד מגבינת שמנת, נוטלה וביסקוויטים, שמומלץ לשדרג בקשים צבעוניים למראה חגיגי

Ann Reardon, How to cook that

מתכון קליל, פשוט ומוגזם לטראפלס שוקולדי בטעם ממרח אגוזי לוז. כל מה שנדרש כאן זה גבינת שמנת, צנצנת של ממרח אגוזי לוז, ביסקוויטים, שוקולד, מעט שמן ומעבד מזון. בחרתי להשתמש במקום מקלות בקשים צבעוניים שחתכתי לשלושה חלקים. את הקשים הצבעוניים ניתן להשיג היום כמעט בכל חנות של כלים חד פעמיים, חנות המתמחה באפייה או חנות לכלי בית והם קשיחים יותר מקשי הפלסטיק הרגילים. הצבעוניות של הקשים מוסיפה מראה חגיגי לשולחן, אבל אפשר להשתמש כמובן גם במקלות קטנים מעץ או פלסטיק או להגיש ללא מקל בכלל.

טראפלס שוקולד נוטלה על מקל. נמרוד סונדרס
הקשים משדרגים. טראפלס נוטלה/נמרוד סונדרס

כדי ליצור טראפלס מושלמים מומלץ להשתמש בשתי כפיות וליצור באמצעותן תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאחר מכן מכניסים את התבנית למקפיא לכמה דקות או למקרר (זה ייקח רק קצת יותר זמן) ורק אז מגלגלים לכדורים. אם רוצים לפזר מעט פירורי ביסקוויטים מעל השוקולד כמו בתמונה, מומלץ לפזר על כל אחד בנפרד ישר אחרי הטבילה בשוקולד, כיוון שהשוקולד מתקשה מהר מאוד על גבי הטראפלס הקפואים.

בשבוע שעבר

סותם עורקים: מאפה לחם אבוד עם שמנת וסלמון מעושן

לכתבה המלאה
טראפלס שוקולד נוטלה על מקל. נמרוד סונדרס
השוקולד מתקשה במהירות. טראפלס נוטלה/נמרוד סונדרס

טראפלס שוקולד ונוטלה

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

טראפלס שוקולד נוטלה על מקל. נמרוד סונדרס
טראפלס שוקולד נוטלה על מקל

מצרכים למתכון

  • לכודרי נוטלה

    • 200גרםביסקוויטים או עוגיות בטעם שוקולד (40 יחידות)
    • 1צנצנתנוטלה (350 גרם)
    • 220גרםגבינת שמנת
    • מעטמלח
  • לציפוי שוקולד

    • 200גרםשוקולד מריר או שוקולד חלב או לבן
    • 4כפותשמן נייטרלי
  • להגשה

    • 15קשים צבעוניים מקרטון חתוכים לשלושה או 40 מקלות קטנים

אופן ההכנה

איך מכינים טראפלס שוקולד ונוטלה?

  • 1
    טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים ושומרים 4 כפות בצד.
  • 2
    מוסיפים את הנוטלה, הגבינה והמלח וממשיכים לערבב במעבד המזון עד לקבלת עיסה שוקלדית.
  • 3
    מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות או כפית פריזיין מוציאים כמות שווה של כדורים על גבי המשטח. במצב הזה יהיה קשה ליצור כדורים כי המסה רכה. מכניסים למקפיא לחצי שעה בערך להתקשות ואז יוצרים בעזרת הידיים כדורים מושלמים.
  • 4
    במקביל ממיסים את השוקולד המריר עם השמן במיקרו בפולסים של 30 שניות או בבאן מרי.
  • 5
    נועצים בכל כדור מקל (לא עד הסוף), טובלים בשוקולד המומס, מניחים בתבנית מרופת נייר אפיה ומפזרים מעט מפירורי הביסקוויטים שהשארנו בצד. במידה והמסה רכה ומחליקה מהכדור ניתן להחזיר את הכדורים למקפיא לפני הטבילה בשוקולד.
  • 6
    אחסון:אחרי שהשוקלד ניתן להעביר את הכדורים לקופסא אטומה במקרר עד שבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully