מתכון קליל, פשוט ומוגזם לטראפלס שוקולדי בטעם ממרח אגוזי לוז. כל מה שנדרש כאן זה גבינת שמנת, צנצנת של ממרח אגוזי לוז, ביסקוויטים, שוקולד, מעט שמן ומעבד מזון. בחרתי להשתמש במקום מקלות בקשים צבעוניים שחתכתי לשלושה חלקים. את הקשים הצבעוניים ניתן להשיג היום כמעט בכל חנות של כלים חד פעמיים, חנות המתמחה באפייה או חנות לכלי בית והם קשיחים יותר מקשי הפלסטיק הרגילים. הצבעוניות של הקשים מוסיפה מראה חגיגי לשולחן, אבל אפשר להשתמש כמובן גם במקלות קטנים מעץ או פלסטיק או להגיש ללא מקל בכלל.
כדי ליצור טראפלס מושלמים מומלץ להשתמש בשתי כפיות וליצור באמצעותן תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאחר מכן מכניסים את התבנית למקפיא לכמה דקות או למקרר (זה ייקח רק קצת יותר זמן) ורק אז מגלגלים לכדורים. אם רוצים לפזר מעט פירורי ביסקוויטים מעל השוקולד כמו בתמונה, מומלץ לפזר על כל אחד בנפרד ישר אחרי הטבילה בשוקולד, כיוון שהשוקולד מתקשה מהר מאוד על גבי הטראפלס הקפואים.
טראפלס שוקולד ונוטלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לכודרי נוטלה
- 200גרםביסקוויטים או עוגיות בטעם שוקולד (40 יחידות)
- 1צנצנתנוטלה (350 גרם)
- 220גרםגבינת שמנת
- מעטמלח
לציפוי שוקולד
- 200גרםשוקולד מריר או שוקולד חלב או לבן
- 4כפותשמן נייטרלי
להגשה
- 15קשים צבעוניים מקרטון חתוכים לשלושה או 40 מקלות קטנים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים טראפלס שוקולד ונוטלה?
- 1טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים ושומרים 4 כפות בצד.
- 2מוסיפים את הנוטלה, הגבינה והמלח וממשיכים לערבב במעבד המזון עד לקבלת עיסה שוקלדית.
- 3מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות או כפית פריזיין מוציאים כמות שווה של כדורים על גבי המשטח. במצב הזה יהיה קשה ליצור כדורים כי המסה רכה. מכניסים למקפיא לחצי שעה בערך להתקשות ואז יוצרים בעזרת הידיים כדורים מושלמים.
- 4במקביל ממיסים את השוקולד המריר עם השמן במיקרו בפולסים של 30 שניות או בבאן מרי.
- 5נועצים בכל כדור מקל (לא עד הסוף), טובלים בשוקולד המומס, מניחים בתבנית מרופת נייר אפיה ומפזרים מעט מפירורי הביסקוויטים שהשארנו בצד. במידה והמסה רכה ומחליקה מהכדור ניתן להחזיר את הכדורים למקפיא לפני הטבילה בשוקולד.
- 6אחסון:אחרי שהשוקלד ניתן להעביר את הכדורים לקופסא אטומה במקרר עד שבוע.