רושטי: לביבת תפו"א שוויצרית

לעצלנים ומאותגרי המטבח שרוצים לארח בחנוכה מומלץ להכין רושטי - לביבה עם תפוחי אדמה תוצרת שווייץ שמטגנים בנאגלה אחת ואם מתחשק לכם להפוך אותה לארוחה של ממש מוסיפים סלמון ושמנת חמוצה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
לביבות רושטי שוויצריות

מצרכים

  • ללביבה בקוטר 20-22 ס"מ:
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל קטן
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 2 כפות שמן
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • סלמון מעושן
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. קולפים תפוחי אדמה, מכניסים למיקרו ל-2 דקות בעוצמה מלאה. מקררים מעט, מגרדים על פומפיה גסה, סוחטים מעבירים לקערה.
  • 2. מגרדים בצל על פומפיה גסה סוחטים היטב, מוסיפים לתפוחי אדמה מערבבים.
  • 3. מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור וזרעי כוסברה, ומערבבים.
  • 4. מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ עם כף שמן וכף חמאה מומסת, ויוצקים מעל את תערובת תפוחי האדמה. מיישרים ודוחסים בעזרת כף.
  • 5. מבשלים כ-6-8 דקות, עד שמתחיל להזהיב. בעזרת כפית מפזרים את החמאה והשמן הנוספים על פני הצד הלא עשוי. הופכים, מוציאים את הצד העשוי לצלחת והופכים חזרה למחבת.
  • 6. ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות או עד שמזהיב, מוציאים ומגישים עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully