- 1. הכנת הבצק: בלי הרבה משחקים, שמים את כל המרכיבים בקערה עמוקה ולשים עם היד למשך 5 דקות או עד קבלת בצק גמיש וחלק. עוטפים ומתפיחים 30 דקות.
-
- 2. הכנת הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים עד לקבלת סירופ חלק ושקוף. מקררים את האש.
-
- 3. מרתיחים סיר עמוק עם שמן חמניות. משמנים את הידיים במעט שמן וקורצים כדור קטן מהבצק: משטחים אותו, חופנים פנימה דובדבן אחד ומכסים לצורת כדור.
-
- 4. זורקים את הכדורים לשמן החם. טיפ לבדיקת טמפרטורת השמן: אם הבצק נופל לתחתית הסיר, נוצרות בועות מסביבו והוא צף לאחר כמה שניות, זה אומר שהשמן מוכן לעבודה וחם בדיוק בטמפרטורה שצריך. מוציאים את הכדורים מהשמן כאשר הם בצבע זהוב ומעבירים ישר לסירופ ל-5 שניות ומוציאים.
-
- 5. לאחר השכשוך בסירופ, מגלגלית מחצית מהכדורים בקערה עם פיסטוקים שבורים ומניחים בצלחת הגשה.