וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספינג' במילוי דובדבני אמרנה

עודד סיידא משדרג את הבצק המטוגן הכי פופולרי בחנוכה, ספינג', עם דובדבנים, פיסטוקים ותבלינים

מתכון מאת: עודד סיידא, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • 10-12 כדורי ספינג':
  • לבצק:
  • 1/4 2 כוסות (330 גרם) קמח
  • 1 כף (15 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • כף (7 גרם) שמרים
  • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 1 (300 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף גרדת תפוז ולימון
  • 15 גרם חמאה רכה
  • לסירופ:
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • פלח ג'ינג'ר
  • 3 תרמילי הל
  • 6 ציפורן שלם
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוכב אניס
  • להרכבה ולהגשה:
  • שמן חמניות לטיגון
  • דובדבני אמרנה מסוננים מסירופ
  • פיסטוקים שבורים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: בלי הרבה משחקים, שמים את כל המרכיבים בקערה עמוקה ולשים עם היד למשך 5 דקות או עד קבלת בצק גמיש וחלק. עוטפים ומתפיחים 30 דקות.
  • 2. הכנת הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים עד לקבלת סירופ חלק ושקוף. מקררים את האש.
  • 3. מרתיחים סיר עמוק עם שמן חמניות. משמנים את הידיים במעט שמן וקורצים כדור קטן מהבצק: משטחים אותו, חופנים פנימה דובדבן אחד ומכסים לצורת כדור.
  • 4. זורקים את הכדורים לשמן החם. טיפ לבדיקת טמפרטורת השמן: אם הבצק נופל לתחתית הסיר, נוצרות בועות מסביבו והוא צף לאחר כמה שניות, זה אומר שהשמן מוכן לעבודה וחם בדיוק בטמפרטורה שצריך. מוציאים את הכדורים מהשמן כאשר הם בצבע זהוב ומעבירים ישר לסירופ ל-5 שניות ומוציאים.
  • 5. לאחר השכשוך בסירופ, מגלגלית מחצית מהכדורים בקערה עם פיסטוקים שבורים ומניחים בצלחת הגשה.
  • מאפה סניקרס דודלס

  • ספינג' מרוקאי פשוט וקל

  • כופתה הודית

  • טארט שוקולד וקרמל מלוח

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון

  • קרונאט במילוי מרשמלו

  • בראוניז משלושה סוגי שוקולד

  • דונאטס קרמבו

  • צ'ורוס טבעוני

  • הצ'ורוס של רות סירקיס

  • קרם מסקרפונה עם תפוחים מקורמלים וקראמבל

  • שוקופאי של מיקי שמו

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • עוגת כדורי שוקולד וקוקוס (שוקוקוס)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully