מתכונים חמים

קונכיות פסטה מנחמות

שף מיכאל גרטופסקי ממסעדת צ'יקטי מכיןקונכיות פסטה ענקיות בסגנון המחוז הצפוני בולוניה

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה! NEWS
    • איטלקי

    • בשרי

    • בשר

    • פסטה

    • רטבים ומטבלים

    • מתכונים לשבת

    • כשר

    קונכיות פסטה ממולאות

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • ל-4-6 סועדים:
    • 1 חב' של קונכיות פסטה מבושלות לפי הוראות היצרן
    • 3 כפות רוטב עגבניות איטלקי
    • לבולונז (ראגו בקר):
    • 1 ק"ג שפונדרה טחון גס
    • 5 שיני שום קצוצות
    • 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
    • קורט פלפל שאטה גרוס עבה
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1 קופסא קטנה של עגבניות איטלקיות משומרות וקצוצות
    • חופן אורגנו
    • חופן בזיליקום
    • לבשמל:
    • 1 ליטר חלב
    • 50 גר' חמאה
    • 50 גר' קמח
    • מלח
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. הכנת הבולונז: מאדים בסיר את השום, הבצל והבשר כ- 7 דקות עד להשחמה.
    • 2. מוסיפים את קופסת העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והאורגנו ומבשלים עוד כ- 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
    • 3. מעבירים לכלי עמוק, עמיד בתנור, ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעתיים בחום של 180 מעלות. מורידים את נייר הכסף ומניחים להתקרר.
    • 4. הכנת הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם הומוגני. במקביל מרתיחים את החלב בכלי נפרד.
    • 5. מוסיפים את החלב הרותח תוך כדי טריפה ומבשלים על חום נמוך כ- 10 דקות עד שמסמיך ואין טעמי קמח. מניחים בצד שיתקרר.
    • 6. הרכבת המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות. ברגע שהבולונז קר, מערבבים אותו עם הבשמל הקר ביחס של 70% בשר ל- 30% בשמל, טועמים ומתקנים תיבול.
    • 7. ממלאים כל קונכייה בתערובת.
    • 8. בתבנית אפייה משומנת מניחים את רוטב העגבניות הבסיסי, ועליו מניחים את הקונכיות הממולאות. מעל הכל מפזרים פרמז'ן בנדיבות, ואופים בתנור עד להשחמה וקבלת צבע זהוב.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully