פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קונכיות פסטה מנחמות

      שף מיכאל גרטופסקי ממסעדת צ'יקטי מכיןקונכיות פסטה ענקיות בסגנון המחוז הצפוני בולוניה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קונכיות פסטה ממולאות (דרור עינב)
      קונכיות פסטה ממולאות (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-4-6 סועדים:
      • 1 חב' של קונכיות פסטה מבושלות לפי הוראות היצרן
      • 3 כפות רוטב עגבניות איטלקי
      • לבולונז (ראגו בקר):
      • 1 ק"ג שפונדרה טחון גס
      • 5 שיני שום קצוצות
      • 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
      • קורט פלפל שאטה גרוס עבה
      • מלח
      • פלפל שחור
      • 1 קופסא קטנה של עגבניות איטלקיות משומרות וקצוצות
      • חופן אורגנו
      • חופן בזיליקום
      • לבשמל:
      • 1 ליטר חלב
      • 50 גר' חמאה
      • 50 גר' קמח
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הבולונז: מאדים בסיר את השום, הבצל והבשר כ- 7 דקות עד להשחמה.
      • 2. מוסיפים את קופסת העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והאורגנו ומבשלים עוד כ- 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
      • 3. מעבירים לכלי עמוק, עמיד בתנור, ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעתיים בחום של 180 מעלות. מורידים את נייר הכסף ומניחים להתקרר.
      • 4. הכנת הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם הומוגני. במקביל מרתיחים את החלב בכלי נפרד.
      • 5. מוסיפים את החלב הרותח תוך כדי טריפה ומבשלים על חום נמוך כ- 10 דקות עד שמסמיך ואין טעמי קמח. מניחים בצד שיתקרר.
      • 6. הרכבת המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות. ברגע שהבולונז קר, מערבבים אותו עם הבשמל הקר ביחס של 70% בשר ל- 30% בשמל, טועמים ומתקנים תיבול.
      • 7. ממלאים כל קונכייה בתערובת.
      • 8. בתבנית אפייה משומנת מניחים את רוטב העגבניות הבסיסי, ועליו מניחים את הקונכיות הממולאות. מעל הכל מפזרים פרמז'ן בנדיבות, ואופים בתנור עד להשחמה וקבלת צבע זהוב.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -