קונכיות פסטה מנחמות

שף מיכאל גרטופסקי ממסעדת צ'יקטי מכיןקונכיות פסטה ענקיות בסגנון המחוז הצפוני בולוניה

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה!
    קונכיות פסטה ממולאות. דרור עינב
    קונכיות פסטה ממולאות

    מצרכים

    • ל-4-6 סועדים:
    • 1 חב' של קונכיות פסטה מבושלות לפי הוראות היצרן
    • 3 כפות רוטב עגבניות איטלקי
    • לבולונז (ראגו בקר):
    • 1 ק"ג שפונדרה טחון גס
    • 5 שיני שום קצוצות
    • 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
    • קורט פלפל שאטה גרוס עבה
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1 קופסא קטנה של עגבניות איטלקיות משומרות וקצוצות
    • חופן אורגנו
    • חופן בזיליקום
    • לבשמל:
    • 1 ליטר חלב
    • 50 גר' חמאה
    • 50 גר' קמח
    • מלח

    אופן ההכנה

    • 1. הכנת הבולונז: מאדים בסיר את השום, הבצל והבשר כ- 7 דקות עד להשחמה.
    • 2. מוסיפים את קופסת העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והאורגנו ומבשלים עוד כ- 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
    • 3. מעבירים לכלי עמוק, עמיד בתנור, ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעתיים בחום של 180 מעלות. מורידים את נייר הכסף ומניחים להתקרר.
    • 4. הכנת הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם הומוגני. במקביל מרתיחים את החלב בכלי נפרד.
    • 5. מוסיפים את החלב הרותח תוך כדי טריפה ומבשלים על חום נמוך כ- 10 דקות עד שמסמיך ואין טעמי קמח. מניחים בצד שיתקרר.
    • 6. הרכבת המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות. ברגע שהבולונז קר, מערבבים אותו עם הבשמל הקר ביחס של 70% בשר ל- 30% בשמל, טועמים ומתקנים תיבול.
    • 7. ממלאים כל קונכייה בתערובת.
    • 8. בתבנית אפייה משומנת מניחים את רוטב העגבניות הבסיסי, ועליו מניחים את הקונכיות הממולאות. מעל הכל מפזרים פרמז'ן בנדיבות, ואופים בתנור עד להשחמה וקבלת צבע זהוב.

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    +
    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully