שניצלונים ברוטב חמוץ מתוק
קוביות עוף פריכות במעטפת זהובה טבולות ברוטב לימוני חמוץ מתוק, שמזכיר את הילדות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לעוף
- 300גרםחזה עוף (נתח גדול או 2 נתחים קטנים)
- 3כפותקמח לבן
לבלילה
- 2כפותקורנפלור
- ביצה
- כפיתאבקת אפייה או סודה לשתייה
- ½כוסמים קרים
- קורטמלח
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב
- כפיתקורנפלור
- 150מ״למים (1/2 כוס + 2 כפות)
- 100גרםסוכר (1/2 כוס)
- לימון קטן, חצוי לאורך ופרוס דק
- 3כפותרוטב סויה (30 מ"ל)
- ¼כוסחומץ אורז או חומץ תפוחים (60 מ"ל)
לסיום המנה
- מעטשמן להקפצה
- ½פלפל חריף אדום או ירוק, פרוס דק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
- גבעולבצל ירוק (החלק הלבן פרוס דק והחלק הירוק חתוך לטבעות עבות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוף ברוטב חמוץ מתוק?
- 1הרוטב: מערבבים את הקורנפלור בקערית קטנה עם 2 כפות מהמים. שמים את שאר המצרכים לרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור והמים, יוצקים אותה אל הסיר תוך בחישה מתמדת וממשיכים לבשל דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. שומרים בצד.
- 2העוף: חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2-3 ס"מ (אפשר גם לרצועות). שמים בקערה ביחד עם הקמח ומערבבים עד שקוביות העוף מצופות מכל הכיוונים.
- 3הבלילה: מערבבים את הקורנפלור, הביצה, המים, הסודה לשתייה והמלח עד שנוצרת תערובת אחידה. אם התערובת מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים לה עוד מים קרים.
- 4מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את פיסות העוף בבלילה ומטגנים פעמיים, כל פעם כ-3 דקות או עד שהבלילה הזהיבה והעוף התבשל לחלוטין.מוציאים לנייר סופג.
- 5סיום המנה: במחבת מחממים את השמן ביחד עם פרוסות הפלפל החריף והחלק הלבן הפרוס של הבצל הירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את העוף, חצי מהרוטב ואת החלק הירוק של הבצל. מערבבים כך שהרוטב יעטוף באופן אחיד את נתחי העוף. מחלקים למנות ומגישים מיד ביחד עם אורז.
- את שאר הרוטב שומרים בקירור לפעם הבאה.