וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה בצ'יק: פאד קפאו

מנה תאילנדית חצופה, שמקפיצים ברגע עם המון שום, ג'ינג'ר, בזיליקום, ביצה ורוטב חריף - מגישים עם אורז לבן

מתכון מאת: מערכת וואלה

פאד קפאו. אפיק גבאי
פאד קפאו

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • מעט שמן צמחי
  • 300 גרם בשר טחון
  • 1-2 כפות שמן
  • 2-3 שיני שום, כתושות או פרוסות דק
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק או מגוררת
  • חופן קטן עלי נענע
  • חופן גבעולי בזיליקום, קצוצים גס (עם הגבעול)
  • 1-2 כפות רוטב חריף
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב דגים תאילנדי
  • 1 כף סוכר חום, מומס במעט מים חמים
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת על להבה גבוהה כדקה, וכשהיא לוהטת מוסיפים את השמן ומיד אחרי את הג'ינג'ר, השום והבצל ומטגנים על להבה גבוהה בערך 30 שניות, תוך ערבוב.
  • 2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד 2 דקות, עד שכמעט התבשל לחלוטין.
  • 3. מוסיפים את הרטבים, ומטגנים עוד כ-30 שניות עד שהתאדו כמעט לחלוטין. מוסיפים את עשבי התיבול, הסוכר ומעט מיץ לימון (אם רוצים) מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך מוסיפים מעט רוטב סויה לפי הצורך.
  • 3. במקביל במחבת אחרת, מכינים 2 ביצי עין.
  • 4. הגשה: מחלקים את המוקפץ בין שתי צלחות, ומעל כל מנה שמים ביצת עין. מגישים עם אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully