פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארוחה בצ'יק: פאד קפאו

      מנה תאילנדית חצופה, שמקפיצים ברגע עם המון שום, ג'ינג'ר, בזיליקום, ביצה ורוטב חריף - מגישים עם אורז לבן

      16 מדרגים / 3.27 כוכבים

      פאד קפאו (אפיק גבאי)
      פאד קפאו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • מעט שמן צמחי
      • 300 גרם בשר טחון
      • 1-2 כפות שמן
      • 2-3 שיני שום, כתושות או פרוסות דק
      • 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
      • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק או מגוררת
      • חופן קטן עלי נענע
      • חופן גבעולי בזיליקום, קצוצים גס (עם הגבעול)
      • 1-2 כפות רוטב חריף
      • 1 כף רוטב סויה
      • 1 כף רוטב דגים תאילנדי
      • 1 כף סוכר חום, מומס במעט מים חמים
      • מעט מיץ לימון סחוט טרי
      • 2 ביצים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת על להבה גבוהה כדקה, וכשהיא לוהטת מוסיפים את השמן ומיד אחרי את הג'ינג'ר, השום והבצל ומטגנים על להבה גבוהה בערך 30 שניות, תוך ערבוב.
      • 2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד 2 דקות, עד שכמעט התבשל לחלוטין.
      • 3. מוסיפים את הרטבים, ומטגנים עוד כ-30 שניות עד שהתאדו כמעט לחלוטין. מוסיפים את עשבי התיבול, הסוכר ומעט מיץ לימון (אם רוצים) מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך מוסיפים מעט רוטב סויה לפי הצורך.
      • 3. במקביל במחבת אחרת, מכינים 2 ביצי עין.
      • 4. הגשה: מחלקים את המוקפץ בין שתי צלחות, ומעל כל מנה שמים ביצת עין. מגישים עם אורז.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -