פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילאף גריסי פנינה

      אורלי פלאי-בורנשטיין מציידת אותנו במנה נפלאה של פילאף גריסי פנינה ופטריות שיכולה לשמש גם כתוספת וגם כמנה עיקרית, אבל הכי חשוב- אפשר להכין אותה מראש ולקחת לעבודה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילאף גריסי פנינה ופטריות (יח
      פילאף גריסי פנינה ופטריות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 10 גרם (כחצי שקית) פטריות פורצ'יני מיובשות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום קצוצות
      • סלסילת פטריות טריות (שיטאקי, פורטבלו או שמפיניון) פרוסות
      • 2 כוסות גריסי פנינה
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • כוס עגבניות שרי חצויות
      • חופן עלי בזיליקום
      • להגשה:
      • 1 כפית שמרי בירה או מעט גבינת פרמז'ן מגוררת
      • (לא חובה – אבל מוסיף)

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים חמימים, כ-10 דקות או עד לריכוך ומיצוי.
      • 2. מחממים סיר עם שמן זית ושום, מוסיפים פטריות טריות ומזהיבים אותן 5 דקות תוך כדי ערבוב.
      • 3. מוסיפים את גריסי הפנינה, מתבלים בנדיבות ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים. סוחטים את פטריות הפורצ'יני, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר יחד עם מי ההשרייה (רצוי אחרי סינון). מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
      • 4. מערבבים ומוודאים שהגריסים מוכנים. מכבים את האש. מוסיפים עגבניות שרי ובזיליקום, אם רוצים מוסיפים שמרי בירה או פרמז'ן.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -