וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילאף גריסי פנינה

אורלי פלאי-בורנשטיין מציידת אותנו במנה נפלאה של פילאף גריסי פנינה ופטריות שיכולה לשמש גם כתוספת וגם כמנה עיקרית, אבל הכי חשוב- אפשר להכין אותה מראש ולקחת לעבודה

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

פילאף גריסי פנינה ופטריות. נמרוד סונדרס,
פילאף גריסי פנינה ופטריות/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 10 גרם (כחצי שקית) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • סלסילת פטריות טריות (שיטאקי, פורטבלו או שמפיניון) פרוסות
  • 2 כוסות גריסי פנינה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • חופן עלי בזיליקום
  • להגשה:
  • 1 כפית שמרי בירה או מעט גבינת פרמז'ן מגוררת
  • (לא חובה – אבל מוסיף)

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים חמימים, כ-10 דקות או עד לריכוך ומיצוי.
  • 2. מחממים סיר עם שמן זית ושום, מוסיפים פטריות טריות ומזהיבים אותן 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3. מוסיפים את גריסי הפנינה, מתבלים בנדיבות ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים. סוחטים את פטריות הפורצ'יני, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר יחד עם מי ההשרייה (רצוי אחרי סינון). מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
  • 4. מערבבים ומוודאים שהגריסים מוכנים. מכבים את האש. מוסיפים עגבניות שרי ובזיליקום, אם רוצים מוסיפים שמרי בירה או פרמז'ן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully