וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אבי מפרגן לקבבים של שמואל ויוצא עם טיפ לקבב המושלם

אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, בשיתוף שמן עץ הזית

10.3.2016 / 7:40

אבי ביטון אכל פיתה מלאה קבבים עסיסיים אצל שמואל, מלך הקבבים משוק הכרמל, וחזר עם טיפ לקבב המושלם וגם עם השראה למנת קבב פרגיות קלילה וטעימה עם פיסטוקים

צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

שוק הכרמל הוותיק איתנו הרבה לפני טרנד שווקי האוכל, עם הבסטות הקטנות, הירקות הטריים והמעדניות. שמואל שהתחיל בבסטה קטנה עם הקקבים הכי טעימים, פתח מסעדה משלו וממשיך להכין קבבים מושלמים בפיתה עם ניחוח משגע. הטיפ לקבב המושלם, מגלה שמואל, טמון בערבוב - אסור ללוש אותו יותר מידי על מנת לא לדחוס אותו ולהפוך אותו לקציצה דחוסה.

בהשראת שמואל נכין בבית קבב פרגית ופיסטוקים עשיר בטעמים. השימוש בבשר פרגית יהפוך את המנה למעט קלילה יותר וההפיסטוקים יעשירו את מרקמו ואת טעמו. בשר של עוף, בניגוד לבשר בקר וטלה, חייבים לצלות עד הסוף, ולכן נוסיף מעט סודה לשתייה שתיצור רכות ואווריריות.

קבב פרגיות ופיסטוקים

מתכון מאת: אבי ביטון

אבי מפרגן: קבב פרגיות עם פיסטוקים. מערכת וואלה! NEWS
צולים היטב ומגישים עם ירקות טריים וטחינה. קבב פרגית

מצרכים למתכון

  • לקציצות קבב

    • 600גרםבשר פרגית טחון
    • 5כפותפיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
    • 1כפיתפלפל לבן
    • ½כפיתקינמון
    • 1כפיתכמון
    • 1כפיתמלח
    • 1בצל גדול קצוץ דק
    • ½כוסכוסברה קצוצה או פטרוזיליה
    • ½כפיתסודה לשתייה
    • 4כפותשמן זית
  • להגשה

    • פיתות
    • טחינה
    • פלפל חריף ירוק נקי מגרעינים וקצוץ
    • עגבניות קצוצות
    • מלפפונים חמוצים

אופן ההכנה

איך מכינים קבב פרגיות ופיסטוקים?

  • 1
    מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים של הקבבים.
  • 2
    יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
  • 3
    מחממים גריל פחמים או מחבת פסים, יוצקים מעט שמן זית, וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד.
  • 4
    מגישים עם טחינה, עגבנייה, פלפל חריף, חמוצים ופיתות.
אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, בשיתוף שמן עץ הזית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully