מתכונים חמים

פאי אישי בסגנון טירמיסו

קינוחים אישיים בסגנון טירמיסו שלא מצריכים בכלל אפייה: פאי שעשוי מבישקוטים טחונים ומלית של קרם מסקרפונה

מתכון מאת: נעמה, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פאי טירמיסו

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • מתאים להכנת 10 פאים אישיים בתבנית מאפינס (קוטר 5 ס"מ)
  • ל"בצק" הבישקוטים:
  • 1 חבילה (200 גרם) בישקוטים (עוגיות לשונות חתול/lady fingers)
  • קורט מלח
  • 100 מ"ל אספרסו או תמצית קפה נמס חזק (כמעט חצי כוס).
  • כף יין אדום/ברנדי (לא חובה)
  • למילוי הגבינה:
  • 1 קופסה גבינת מסקרפונה (250 גר).
  • 30 גרם אבקת סוכר (3 כפות)
  • קורט מלח
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת.
  • לפיזור ולקישוט:
  • אבקת קקאו כהה.

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: שוברים את הבישקוטים, ומעבדים במעבד מזון עם להב פלדה יחד עם המלח עד לקבלת פירורים. עוצרים, ומוסיפים את הקפה והאלכוהול. ממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק (כדקה). מוציאים לקערה.
  • 2. הכנת מילוי הגבינה: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי. טועמים, ומוסיפים אבקת סוכר במידת הצורך.
  • 3. אופן הרכבת הפאי: מניחים מנז'טים מנייר בשקעים של תבנית מאפינס. מחלקים את הבצק לכדורים כמספר השקעים (הכמות פה מספיקה ל-10 כדורים). פוחסים מעט את כדור הבצק ביד.
  • 4. מהדקים את הבצק למנז'ט ליצירת תחתית ודפנות הפאי (בעובי של כ-1/2 ס"מ).
  • 5. מפזרים מעט קקאו על תחתית הפאי בעזרת מסננת קטנה. מעבירים את מילוי הגבינה לשק זילוף עם צנתר עגול (או פשוט לגזור את השפיץ של שקית הזילוף). ממלאים את הפאים בגבינה, וזורים מעל עוד קצת קקאו ומפזרים מעט גרידת תפוז.
  • 6. מכניסים למקרר לקירור והתייצבות של שעה לפחות. מחלצים בעדינות את הפאים מהתבנית, ומקלפים את מנז'ט הנייר.
  • ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר כשלושה ימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully