פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מצות קלאסית

      נעמה נויהאוז נותנת טיפים לקלאסיקה שאי אפשר להעביר בלעדיה את החג- עוגת מצות לפסח

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת מצות (יח
      עוגת מצות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לעוגת מצות אחת או ל-4 עוגות קטנות בגודל רבע מצה
      • 5 מצות
      • לטבילה:
      • 240 מ"ל חלב (1 כוס)
      • 2 כפות יין אדום מתוק
      • קורט מלח
      • לגנאש השוקולד:
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל קטן)
      • 1 כף סוכר (לא חובה - לאוהבי המתוק)
      • קורט מלח
      • מעט קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
      • 2 כפות סירופ מייפל (מעניק טעם עמוק וברק)
      • 300 גרם שוקולד מריר משובח (ניתן לשלב חצי מריר חצי שוקולד חלב)
      • 50 גר' חמאה חתוכה לחתיכות קטנות (לא חובה - לאוהבי האקסטרה קרימי)

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר על אש קטנה מבשלים: שמנת, סוכר, מלח, קליפת תפוז וסירופ מייפל. מביאים לרתיחה עדינה ומכבים את האש.
      • 2. מוסיפים את השוקולד חתוך לקוביות לסיר, מוודאים שהן מכוסות היטב בשמנת, ומשאירים כך כשתי דקות. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת קרם מבריק וחלק.
      • 3. מוסיפים את חתיכות החמאה וומערבבים עד להטמעה מוחלטת שלה בקרם. שומרים בצד חצי כוס מהקרם לציפוי העוגות ואת השאר מכניסים להתייצבות במקרר (לפחות לחצי שעה, לערבב מדי פעם) או בטמפרטורת חדר, עד שמגיע למרקם המאפשר מריחה.
      • 4. בצלחת או כלי המאפשר טבילה של המצה בשלמותה שמים את החלב, היין והמלח. מערבבים את הנוזל עד להמסת המלח וטובלים כל מצה לחצי דקה מכל צד ומניחים בצד. עורמים את המצות הרטובות אחת על השניה וונותנים להן חמש דקות מנוחה. אם רוצים ליצור 4 עוגות קטנות, בסכין שף חדה חותכים לרבעים את כל הערימה.
      • 5. שמים כשתי כפות גדושות מגנאש השוקולד על כל שכבה ומורחים בעזרת מרית או כף.
      • 6. מכניסים את העוגה לכלי סגור ולמקרר להתייצבות וחיבור של השכבות, לכחצי שעה לפחות.
      • 7. לפני ההגשה: מחממים מעט במיקרוגל את שארית הממרח ששמרנו בצד לציפוי, על מנת שיהיה מעט נוזלי.ומצפים בנדיבות את העוגה שיצאה מהמקרר. אפשר לקשט בפירות , אגוזים קלויים או קוקוס.
      • טיפים לעוגת המצות המושלמת:
      • • לחלב בו נטבול את המצות מלבד מעט יין מתוק לטעם, נוסיף גם קורט מלח. המלח עוזר בריכוך המצות ומחדד את טעם העוגה.
      • • לאחר הטבילה של המצות בנוזל נערום אותן וניתן להם לנוח כ-5 דקות לפני שנתחיל למרוח אותן בקרם הגנאש.
      • • לקרם הגנאש ניתן להוסיף חמאה שמוסיפה לו קרמיות.
      • • הגנאש יוצא נוזלי מעט וחייב להתייצב כשעה בטמפ' החדר או חצי שעה במקרר לפחות, עד שיגיע למרקם של ממרח ויהיה נוח לעבודה.
      • • אני חותכחת את העוגה ל-4 עוגות קטנות, אך בהחלט ניתן להשאירה כעוגה קלאסית שלמה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -