וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ירוק עם בטטה צלויה

בזכות מתיקותה ומרקמה רכשה לה הבטטה אוהדים רבים. עם בוא הקיץ, שילובה בסלט ירוק בתוספת אגוזי פקאן וגבינה מלוחה יהפכו אותה לחגיגה צבעונית וקלילה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

סלט בטטה אפויה עבור שמן עץ הזית. נמרוד סונדרס,
סלט בטטה אפויה עבור שמן עץ הזית/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • בור 2-4 מנות
  • לבטטות:
  • 2-3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל
  • לשאר הסלט:
  • ½ בצל סגול קטן, פרוס דק
  • חופן אגוזי פקאן קלופים
  • חבילה (120 גרם) עלי בייבי טריים ויפים
  • 1 חסה סלנובה, מופרדת לעלים (רשות)
  • חופן קטן צימוקים שחורים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 100 גרם גבינה בולגרית (אני השתמשתי בבולגרית מעודנת 5%), חתוכה לקוביות (רשות)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מרבע לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת הבטטות: מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים.
  • 2. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-18-22 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומעט מזהיבות בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד שהבטטות מתקררות.
  • 3. הרכבת הסלט: שמים את הבטטות האפויות עם כל שאר המצרכים לסלט, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים מיד.
  • טיפ: להכנה מספר שעות מראש, ניתן לשים את כל המרכיבים בקערה או קופסה (מלבד המלח והלימון) ולתבל כשמוכנים להגיש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully