וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתר שמרים עשיר עם תרד וגבינות

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

כתר שמרים במילוי גבינות ותרד של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
כתר שמרים במילוי גבינות ותרד של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 550 גרם קמח (4 כוסות פחות כף)
  • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים טריים)
  • 65 גרם סוכר (5 כפות)
  • 120 מיל' מים קרים (1/2 כוס)
  • 120 גרם ביצים קרות (2 בגודל L)
  • 220 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
  • 5 גרם מלח (כפית שטוחה)
  • למלית:
  • 200 גרם תרד מאודה עם מעט חמאה ומלח
  • 100 גרם גבינת שמנת (אפשר גם 5%)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לערבב מכל סוג שאוהבים)
  • 1 כף תבלין שום גבישי או אבקת שום
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • למריחה: 1
  • חלמון + 1 כף חלב

אופן ההכנה

  • 1. לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, שמרים, סוכר, מים וביצים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה 2-3 דקות.
  • 2. בשלב זה מתחילים להטמיע את החמאה, תוך כדי לישה: מכניסים קוביה בכל פעם ולשים בסך הכל 5-7 דקות לפחות.
  • לסיום מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
  • 4. מוציאים את הבצק שנח היטב במקרר ומרדדים לעלה בגודל 40x50 ס"מ.
  • 5. מורחים על גבי הבצק את גבינת השמנת. מפזרים מעל את התרד המאודה ומקשטים בגבינה צהובה מגורדת. מתבלים במלח, פלפל ותבלין שום.
  • 6. מתחילים לסגור את הבצק בקצה ומגלגלים לרולדה גדולה מאד. מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת נייר אפיה עם התפר כלפי מטה וסוגרים את שני הקצוות לצורה של גלגל.
  • 7. נוטלים סכין מטבח חדה ומתחילים לחתוך סרטים בעובי 1-2 ס"מ מהפנים החוצה כאשר משאירים 'חבק' פנימי של 1 ס"מ שיחזיק את הכתר. פותחים מעט את החיתוכים כלפי חוץ ומניחים אחד על השני.
  • 8. מורחים את הבצק בתערובת החלמון והביצה ומניחים להתפחה בת שעה לפחות.
  • 10. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את המאפה לתנור ואופים כ-5 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד כ-20-25 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום דבש.
  • 11. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון. לאחר 5 דקות מניחים על קרש הגשה ומקשטים בפנים בשלל ירקות וגבינות לחג ביכורים שמח וטעים.
  • עצות וגיוונים:
  • 1. למעוניינים במאפה עשיר יותר, ניתן להכפיל את כמות גבינת השמנת והגבינה הצהובה.
  • 2. ניתן להכפיל את כמות התרד ו/או להמירו בקייל, מנגולד, עגבניות מיובשות, ממרח פסטו ולשלב עם גבינת קשקבל.
  • 3. ניתן גם למלא במבחר ירקות אנטיפסטי:
  • שילובים מוצלחים: זיתים ומוצרלה, גמבה קלויה עם גבינת אמנטל, חצילים מטוגנים (ללא שומן עודף) עם גבינת מנצ'גו, כרובית קלויה בתנור עם גבינת צ'דר או גאודה מעושנת.
  • 4. מכינים חמאת פרמזן: 100 גרם חמאה רכה+ 200 גרם גבינת פרמזן ומורחים כמלית על גבי הבצק. עם הוצאת המאפה מהתנור ניתן לפזר מלמעלה עוד גבינת פרמזן מגורדת.
  • 5. ניתן לחלק את הבצק לפיסות במשקל 40 גרם, לכדרר, להתפיח שעה, ולאפות 20 דקות בטמפ' של 170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully