- 1. לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, שמרים, סוכר, מים וביצים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה 2-3 דקות.
-
- 2. בשלב זה מתחילים להטמיע את החמאה, תוך כדי לישה: מכניסים קוביה בכל פעם ולשים בסך הכל 5-7 דקות לפחות.
- לסיום מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
-
- 4. מוציאים את הבצק שנח היטב במקרר ומרדדים לעלה בגודל 40x50 ס"מ.
-
- 5. מורחים על גבי הבצק את גבינת השמנת. מפזרים מעל את התרד המאודה ומקשטים בגבינה צהובה מגורדת. מתבלים במלח, פלפל ותבלין שום.
-
- 6. מתחילים לסגור את הבצק בקצה ומגלגלים לרולדה גדולה מאד. מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת נייר אפיה עם התפר כלפי מטה וסוגרים את שני הקצוות לצורה של גלגל.
-
- 7. נוטלים סכין מטבח חדה ומתחילים לחתוך סרטים בעובי 1-2 ס"מ מהפנים החוצה כאשר משאירים 'חבק' פנימי של 1 ס"מ שיחזיק את הכתר. פותחים מעט את החיתוכים כלפי חוץ ומניחים אחד על השני.
-
- 8. מורחים את הבצק בתערובת החלמון והביצה ומניחים להתפחה בת שעה לפחות.
-
- 10. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את המאפה לתנור ואופים כ-5 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד כ-20-25 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום דבש.
-
- 11. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון. לאחר 5 דקות מניחים על קרש הגשה ומקשטים בפנים בשלל ירקות וגבינות לחג ביכורים שמח וטעים.
-
- עצות וגיוונים:
- 1. למעוניינים במאפה עשיר יותר, ניתן להכפיל את כמות גבינת השמנת והגבינה הצהובה.
-
- 2. ניתן להכפיל את כמות התרד ו/או להמירו בקייל, מנגולד, עגבניות מיובשות, ממרח פסטו ולשלב עם גבינת קשקבל.
-
- 3. ניתן גם למלא במבחר ירקות אנטיפסטי:
- שילובים מוצלחים: זיתים ומוצרלה, גמבה קלויה עם גבינת אמנטל, חצילים מטוגנים (ללא שומן עודף) עם גבינת מנצ'גו, כרובית קלויה בתנור עם גבינת צ'דר או גאודה מעושנת.
-
- 4. מכינים חמאת פרמזן: 100 גרם חמאה רכה+ 200 גרם גבינת פרמזן ומורחים כמלית על גבי הבצק. עם הוצאת המאפה מהתנור ניתן לפזר מלמעלה עוד גבינת פרמזן מגורדת.
-
- 5. ניתן לחלק את הבצק לפיסות במשקל 40 גרם, לכדרר, להתפיח שעה, ולאפות 20 דקות בטמפ' של 170 מעלות.