נושאים חמים

חזה עוף ממולא כבד עוף ופרגית

חזה עוף אפוי ממולא כבד עוף ופרגית ברוטב פטריות של זמי שרייבר ממסעדת סנדר בלוינסקי

חזה עוף במילוי פרגית וכבד של סנדר (דרור עינב)
חזה עוף במילוי פרגית וכבד של סנדר (דרור עינב)

מצרכים

  • 1 ק"ג חזה עוף
  • 250 גרם כבד עוף קצוץ
  • 100 גרם פרגיות קצוצות
  • 2 בצלים בינוניים
  • גזר
  • קישוא
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • חצי כף חרדל
  • קורט פלפל לבן
  • קיסמים
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 2 כוסות ציר עוף (
  • מלח
  • פלפל
  • כפית קורנפלור (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  • 1. למלית: מגרדים את הבצל הגזר והקישוא ומטגנים טיגון קל במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים והפרגיות שקצצנו מראש ומטגנים עד מידת מדיום. מוסיפים חרדל, פלפל לבן ומעט מלח ומערבבים. מסירים מהאש.
  • 2. פורסים את חזה העוף לחתיכות רחבות ודקות.
  • 3. במרכז חזה העוף מניחים כ-2 כפות מהמילוי , מגלגלים את חזה העוף וסוגרים את הקצוות עם קיסם.
  • 4. לרוטב: במחבת עם מעט שמן זית מזהיבים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2-3 דקות. מוסיפים את ציר העוף. מתבלים במלח ופלפל. ניתן להוסיף כפית קונפלור על מנת להסמיך את הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2-3 דקות על אש קטנה.
  • 5. מסדרים את חזות העוף בתבנית אפיה כאשר הצד הפתוח מונח כלפי מטה. יוצקים את הרוטב באופן שווה. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות. מסירים את נייר כסף ואופים כ-7 דקות נוספות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת