שניצל תירס ותרד

מתכון של אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות. גרסה ביתית בריאה לשניצל התירס האהוב, שהטופו מעשיר בחלבון מלא מן הצומח. לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח עדשים כתומות.

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה!
שניצל תירס ותרד. אורי שביט,טבעוניות נהנות יותר, מערכת וואלה! NEWS
שניצל תירס ותרד(צילום: אורי שביט,טבעוניות נהנות יותר)

מצרכים

  • לכ-8 שניצלים:
  • 2.5 כוסות גרגירי תירס טריים או מופשרים
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 150 גרם טופו
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כוסות עלי תרד טריים (אפשר להחליף או לשלב באקצ'וי, מנגולד או קייל)
  • 2 כפות פירורי לחם מלאים
  • 2 כפות קמח חיטה מלאה
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס פירורי לחם מלאים
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר וחולטים בהם את עלי התרד במשך כדקה. מסננים, סוחטים משאריות נוזלים וקוצצים גס. שומרים בצד.
  • 2. מניחים במיכל של מעבד מזון 1.5 כוסות של גרגירי תירס, בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה וטוחנים בעזרת להב פלדה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 3. מעבירים את בלילת הטופו לקערה ומוסיפים את שאר גרגירי התירס, תרד קצוץ, פירורי לחם וקמח מלא. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. בשלב זה מומלץ לאחסן את התערובת במקרר למשך כחצי שעה, להתייצבות.
  • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 5. מניחים בקערה רחבה את פירורי הלחם לציפוי, יוצקים 3 כפות שמן ומערבבים.
  • 6. יוצרים צורת שניצלים מהתערובת שבקערה, מצפים בפירורי הלחם ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 7. אופים בתנור החם במשך כ-25 דקות, עד שהשניצלים זהובים ויציבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully