פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שניצל תירס ותרד

      מתכון של אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות. גרסה ביתית בריאה לשניצל התירס האהוב, שהטופו מעשיר בחלבון מלא מן הצומח. לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח עדשים כתומות.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      שניצל תירס ותרד (מערכת וואלה! NEWS , אורי שביט,טבעוניות נהנות יותר)
      שניצל תירס ותרד (מערכת וואלה! NEWS , אורי שביט,טבעוניות נהנות יותר)

      מצרכים

      • לכ-8 שניצלים:
      • 2.5 כוסות גרגירי תירס טריים או מופשרים
      • 3 גבעולי בצל ירוק
      • 1/4 צרור פטרוזיליה
      • 150 גרם טופו
      • 1 כף שמן זית
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 2 כוסות עלי תרד טריים (אפשר להחליף או לשלב באקצ'וי, מנגולד או קייל)
      • 2 כפות פירורי לחם מלאים
      • 2 כפות קמח חיטה מלאה
      • לציפוי:
      • 1/2 כוס פירורי לחם מלאים
      • 3 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מים בסיר וחולטים בהם את עלי התרד במשך כדקה. מסננים, סוחטים משאריות נוזלים וקוצצים גס. שומרים בצד.
      • 2. מניחים במיכל של מעבד מזון 1.5 כוסות של גרגירי תירס, בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה וטוחנים בעזרת להב פלדה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
      • 3. מעבירים את בלילת הטופו לקערה ומוסיפים את שאר גרגירי התירס, תרד קצוץ, פירורי לחם וקמח מלא. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. בשלב זה מומלץ לאחסן את התערובת במקרר למשך כחצי שעה, להתייצבות.
      • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 5. מניחים בקערה רחבה את פירורי הלחם לציפוי, יוצקים 3 כפות שמן ומערבבים.
      • 6. יוצרים צורת שניצלים מהתערובת שבקערה, מצפים בפירורי הלחם ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
      • 7. אופים בתנור החם במשך כ-25 דקות, עד שהשניצלים זהובים ויציבים.

      עוד מתכוני קציצות

      שניצל תירס ותרד
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -