- 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שקיפות, מוסיפים קוביות בשר וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום ופפריקה ומערבבים עוד דקה.
-
- 2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
-
- 3. מוסיפים את העגבניות החתוכות והמרוסקות עם הפלפלים ומתבלים במלח פלפל ומעט קימל טחון. מוסיפים מים רותחים במידת הצורך עד לסמיכות הדרושה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספות עד שהבשר רך.
-
- 4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד לריכוכם.
-
- 5. מכינים את הבצקניות: מערבבים ביצים עם קמח, שמן, מים ועשבי תיבול לקבלת בצק סמיך, אך עדיין נוזלי. בעזרת מסננת גסה, כף או שק זילוף, מזלפים את הבצק לתוך סיר הגולאש המתבשל. ממשיכים לבשל כ-8 דקות נוספות עד שהבצקניות מבושלות. להכנת הבצקניות בנפרד: מבשלם במים מומלחים, מסננים ומקפיצים בשמן או חמאה עם מעט פירורי לחם, מלח ושום.
-
- 6. מגישים: יוצקים גולש לצלחת מרק במרכזה שמים כף גדושה של בצקניות.