פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גולאש עם שפצלה

      גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גולאש עם בצקניות (יח
      גולאש עם בצקניות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ק"ג צלי כתף בקר חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
      • 3 כפות שמן
      • 3 בצלים קצוצים גס
      • 2 שיני שום קצוץ
      • 2 כפות גדושות פפריקה
      • 1 ליטר מים
      • 3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
      • 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
      • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות (אפשר חריפים)
      • 1 כפית קימל טחון (אופציונלי)
      • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים קוביות גדולות
      • לבצקניות (שפצלה):
      • 1 כוס קמח
      • 2 ביצים
      • 1 כף שמן
      • 1/4 כפית מלח
      • 4 כפות מים
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שקיפות, מוסיפים קוביות בשר וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום ופפריקה ומערבבים עוד דקה.
      • 2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
      • 3. מוסיפים את העגבניות החתוכות והמרוסקות עם הפלפלים ומתבלים במלח פלפל ומעט קימל טחון. מוסיפים מים רותחים במידת הצורך עד לסמיכות הדרושה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספות עד שהבשר רך.
      • 4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד לריכוכם.
      • 5. מכינים את הבצקניות: מערבבים ביצים עם קמח, שמן, מים ועשבי תיבול לקבלת בצק סמיך, אך עדיין נוזלי. בעזרת מסננת גסה, כף או שק זילוף, מזלפים את הבצק לתוך סיר הגולאש המתבשל. ממשיכים לבשל כ-8 דקות נוספות עד שהבצקניות מבושלות. להכנת הבצקניות בנפרד: מבשלם במים מומלחים, מסננים ומקפיצים בשמן או חמאה עם מעט פירורי לחם, מלח ושום.
      • 6. מגישים: יוצקים גולש לצלחת מרק במרכזה שמים כף גדושה של בצקניות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -