גולאש עם שפצלה
גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן
מצרכים
- ק"ג צלי כתף בקר חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
- 3 כפות שמן
- 3 בצלים קצוצים גס
- 2 שיני שום קצוץ
- 2 כפות גדושות פפריקה
- 1 ליטר מים
- 3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות (אפשר חריפים)
- 1 כפית קימל טחון (אופציונלי)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים קוביות גדולות
- לבצקניות (שפצלה):
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כף שמן
- 1/4 כפית מלח
- 4 כפות מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שקיפות, מוסיפים קוביות בשר וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום ופפריקה ומערבבים עוד דקה.
- 2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
- 3. מוסיפים את העגבניות החתוכות והמרוסקות עם הפלפלים ומתבלים במלח פלפל ומעט קימל טחון. מוסיפים מים רותחים במידת הצורך עד לסמיכות הדרושה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספות עד שהבשר רך.
- 4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד לריכוכם.
- 5. מכינים את הבצקניות: מערבבים ביצים עם קמח, שמן, מים ועשבי תיבול לקבלת בצק סמיך, אך עדיין נוזלי. בעזרת מסננת גסה, כף או שק זילוף, מזלפים את הבצק לתוך סיר הגולאש המתבשל. ממשיכים לבשל כ-8 דקות נוספות עד שהבצקניות מבושלות. להכנת הבצקניות בנפרד: מבשלם במים מומלחים, מסננים ומקפיצים בשמן או חמאה עם מעט פירורי לחם, מלח ושום.
- 6. מגישים: יוצקים גולש לצלחת מרק במרכזה שמים כף גדושה של בצקניות.