מתכונים חמים

גולאש עם שפצלה

גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
    • הונגרי

    • בשרי

    • בשר

    • תבשילי קדרה

    • כשר

    גולאש עם בצקניות

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • ק"ג צלי כתף בקר חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
    • 3 כפות שמן
    • 3 בצלים קצוצים גס
    • 2 שיני שום קצוץ
    • 2 כפות גדושות פפריקה
    • 1 ליטר מים
    • 3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
    • 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
    • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות (אפשר חריפים)
    • 1 כפית קימל טחון (אופציונלי)
    • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים קוביות גדולות
    • לבצקניות (שפצלה):
    • 1 כוס קמח
    • 2 ביצים
    • 1 כף שמן
    • 1/4 כפית מלח
    • 4 כפות מים
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)

    אופן ההכנה

    • 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שקיפות, מוסיפים קוביות בשר וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום ופפריקה ומערבבים עוד דקה.
    • 2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
    • 3. מוסיפים את העגבניות החתוכות והמרוסקות עם הפלפלים ומתבלים במלח פלפל ומעט קימל טחון. מוסיפים מים רותחים במידת הצורך עד לסמיכות הדרושה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספות עד שהבשר רך.
    • 4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד לריכוכם.
    • 5. מכינים את הבצקניות: מערבבים ביצים עם קמח, שמן, מים ועשבי תיבול לקבלת בצק סמיך, אך עדיין נוזלי. בעזרת מסננת גסה, כף או שק זילוף, מזלפים את הבצק לתוך סיר הגולאש המתבשל. ממשיכים לבשל כ-8 דקות נוספות עד שהבצקניות מבושלות. להכנת הבצקניות בנפרד: מבשלם במים מומלחים, מסננים ומקפיצים בשמן או חמאה עם מעט פירורי לחם, מלח ושום.
    • 6. מגישים: יוצקים גולש לצלחת מרק במרכזה שמים כף גדושה של בצקניות.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully