ברגע שהטמפרטורות רק מתחילות לרדת והערב יורד מוקדם, כל מה שמתחשק לנו זה להכין קנקן של תה חם ולפרוס פרוסה עבה מהעוגה הנפלאה הזו, שמכניסה ברגע את כל ניחוחות החורף לתוכה.
אז אם גם אתם מחפשים מתכון לעוגה לקבל איתה פני הגשם, זו בדיוק העוגה בשבילכם.
עוגה בחושה וקלה להכנה, עם ארומה נהדרת של עוגת תפוזים, משובצת שברי אגוזי פקאן קלויים בפנים ומצופה שכבת שוקולד עבה גם היא עם עם שברי אגוזים, שמוסיפים מרקם קראנצ'י, ממש כמו של ממתק.
מתחשק לכם לבחוש עוד קצת? כאן תמצאו עוד שלושה מתכונים מנצחים לעוגות בחושות.
עוגת פקאן בציפוי שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לעוגה:
- ¾כוססוכר (150 גרם)
- 4ביצים בטמפ' החדר
- 1כפיתתמצית וניל
- קורטמלח
- ½כוסשמן קנולה (100 מ"ל)
- 1גביעשמנת חמוצה (200 גרם)
- ¼כוסמיץ תפוזים או חלב (60 מ"ל)
- 2כפותחלב
- גרידת תפוז משני תפוזים
- 1כוספקאנים קלויים וקצוצים דק (100 גרם)
- 2כוסותקמח +2 כפות גדושות (305 גרם)
- 1שקיתאבקת אפייה (10 גרם)
לסירופ:
- ½כוסמים
- ½כוססוכר
- מעטקליפת תפוז (זסט)
- 2כפותגרנד מרינייר (ליקר תפוזים)
לציפוי שוקולד:
- 200גרםשוקולד חלב
- ½כוספקאנים קלויים וקצוצים (100 גרם)
- 2כפותשמן
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת פקאן בציפוי שוקולד?
- 1מחממים תנור ל-170 מעלות תבנית ומשמנים/ מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
- 2בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
- 3יוצקים תוך כדי טריפה בזרם דק שמן וממשיכים לערבב היטב עד שהוא מתמזג בתערובת.
- 4מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, חלב וגרידת תפוז וטורפים היטב. מקפלים אל התערובת את האגוזים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
- 5יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- 6בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים, סוכר וגרידת תפוז, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בכל הסירופ ומצננים לטמפ' החדר.
- 7מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד עם השמן על באן מרי או במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים לשוקולד המומס את האגוזים ומערבבים. מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הציפוי. מצננים את העוגה במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר. מקשטים בקליפות ההדרים ואגוז פקאן.