מתכונים חמים

תפוחי אדמה ממולאים

סיר תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז ברוטב לימוני

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 5-8 מנות
  • 8-12 תפוחי אדמה בינוניים
  • למלית:
  • 300 גרם בשר
  • 1 בצל מגורד על פומפייה
  • 1 עגבניה מגורדת על פומפייה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס אורז
  • 1 כפית מלאה תבלין לקציצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולי נענע קצוץ (אופציונלי)
  • 2 כוסות מרק
  • 1 כוס יין
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומרוקנים את תוכנם (כדאי להיעזר בכפית פריזיאן). את התוכן שומרים לרוטב.
  • 2. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את תפוחי האדמה (מהשאריות מגללים כדורים אותם נכניס לרוטב).
  • 3. שמים את כל חומרי הרוטב ואת תוכנם של תפוחי האדמה בסיר רחב ושטוח ומערבבים.
  • 4. מניחים את תפוחי האדמה הממולאים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עודפי המילוי ככדורי בשר, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות או עד שתפוחי אדמה מבושלים ורכים, מגישים חם. מידי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully