תפוחי אדמה ממולאים
סיר תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז ברוטב לימוני
תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר (צילום: יח"צ, דרור עינב)
מחשבון המרות
- עבור 5-8 מנות
- 8-12 תפוחי אדמה בינוניים
- למלית:
- 300 גרם בשר
- 1 בצל מגורד על פומפייה
- 1 עגבניה מגורדת על פומפייה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס אורז
- 1 כפית מלאה תבלין לקציצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
- 3 גבעולי נענע קצוץ (אופציונלי)
- 2 כוסות מרק
- 1 כוס יין
- 2 כפות דבש
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח
- פלפל
- 1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומרוקנים את תוכנם (כדאי להיעזר בכפית פריזיאן). את התוכן שומרים לרוטב.
- 2. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את תפוחי האדמה (מהשאריות מגללים כדורים אותם נכניס לרוטב).
- 3. שמים את כל חומרי הרוטב ואת תוכנם של תפוחי האדמה בסיר רחב ושטוח ומערבבים.
- 4. מניחים את תפוחי האדמה הממולאים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עודפי המילוי ככדורי בשר, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות או עד שתפוחי אדמה מבושלים ורכים, מגישים חם. מידי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה