פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תפוחי אדמה ממולאים

      סיר תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז ברוטב לימוני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר (יח
      תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 5-8 מנות
      • 8-12 תפוחי אדמה בינוניים
      • למלית:
      • 300 גרם בשר
      • 1 בצל מגורד על פומפייה
      • 1 עגבניה מגורדת על פומפייה
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות שמן
      • 1/2 כוס אורז
      • 1 כפית מלאה תבלין לקציצות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס טרי
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן
      • 3 שיני שום
      • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
      • 3 גבעולי נענע קצוץ (אופציונלי)
      • 2 כוסות מרק
      • 1 כוס יין
      • 2 כפות דבש
      • 3 כפות מיץ לימון
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומרוקנים את תוכנם (כדאי להיעזר בכפית פריזיאן). את התוכן שומרים לרוטב.
      • 2. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את תפוחי האדמה (מהשאריות מגללים כדורים אותם נכניס לרוטב).
      • 3. שמים את כל חומרי הרוטב ואת תוכנם של תפוחי האדמה בסיר רחב ושטוח ומערבבים.
      • 4. מניחים את תפוחי האדמה הממולאים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עודפי המילוי ככדורי בשר, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות או עד שתפוחי אדמה מבושלים ורכים, מגישים חם. מידי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -