נושאים חמים

עוגת ריבת חלב בחושה ונימוחה עם קינמון

מתכון של הבלוגרית והקונדיטורית נטלי לוין מעוגיו.נט לעוגה בחושה ורכה בניחוח קינמון עם ריבת חלב

עוגת ריבת חלב של הבלוגורית נטלי לוין מעוגיו.נט (יח
עוגת ריבת חלב של הבלוגורית נטלי לוין מעוגיו.נט (יח"צ , מתוך הבלוג עוגיו.נט)

מצרכים

  • עבור 2 תבניות אינגליש קייק
  • 3 ביצים בטמפ' החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 75 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 1/2 מכל (150-200 גרם) ריבת חלב מחוממת קלות
  • 100 גרם אגוזי לוז טבעיים, קצוצים גס
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2.בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, קינמון, מלח, שמנת חמוצה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3.מוסיפים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • 4.יוצקים כ-1/2 מכמות הבלילה לתחתית 2 התבניות.
  • 5.בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות של ריבת חלב על גבי הבלילה בכל תבנית ומכסים ביתרת הבלילה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • 6. מפזרים אגוזים קצוצים בנדיבות מעל כל עוגה ואופים כ35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים .מצננים לחלוטין ומקשטים באבקת סוכר.
  • טיפים ותוספות:
  • ◦במקום אבקת שקדים אפשר להשתמש בקוקוס טחון בכמות זהה.
  • ◦שומרים את העוגה במקרר בקופסה סגורה עד 4-5 ימים, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת המרקם.
  • ◦במקום אגוזי לוז אפשר להשתמש בפקאנים, אגוזי מלך או שקדים טבעיים קצוצים.
  • ◦מומלץ להשתמש בריבת חלב איכותית. ניתן לזהות אם הריבה מוצלחת על פי רשימת המרכיבים, שם החלב צריך להיות המרכיב הראשון ברשימה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת