מתכונים חמים

עוגת ריבת חלב בחושה ונימוחה עם קינמון

מתכון של הבלוגרית והקונדיטורית נטלי לוין מעוגיו.נט לעוגה בחושה ורכה בניחוח קינמון עם ריבת חלב

מתכון מאת: נטלי לוין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת ריבת חלב של הבלוגורית נטלי לוין מעוגיו.נט

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 2 תבניות אינגליש קייק
  • 3 ביצים בטמפ' החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 75 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 1/2 מכל (150-200 גרם) ריבת חלב מחוממת קלות
  • 100 גרם אגוזי לוז טבעיים, קצוצים גס
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2.בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, קינמון, מלח, שמנת חמוצה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3.מוסיפים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • 4.יוצקים כ-1/2 מכמות הבלילה לתחתית 2 התבניות.
  • 5.בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות של ריבת חלב על גבי הבלילה בכל תבנית ומכסים ביתרת הבלילה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • 6. מפזרים אגוזים קצוצים בנדיבות מעל כל עוגה ואופים כ35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים .מצננים לחלוטין ומקשטים באבקת סוכר.
  • טיפים ותוספות:
  • ◦במקום אבקת שקדים אפשר להשתמש בקוקוס טחון בכמות זהה.
  • ◦שומרים את העוגה במקרר בקופסה סגורה עד 4-5 ימים, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת המרקם.
  • ◦במקום אגוזי לוז אפשר להשתמש בפקאנים, אגוזי מלך או שקדים טבעיים קצוצים.
  • ◦מומלץ להשתמש בריבת חלב איכותית. ניתן לזהות אם הריבה מוצלחת על פי רשימת המרכיבים, שם החלב צריך להיות המרכיב הראשון ברשימה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully