ההמבורגר של אבי ביטון
הסוד להמבורגר של אבי ביטון טמון בבשר איכותי, רצוי כזה שיורכב מלפחות שני סוגים ושלא יהיה שמן מידי. ביטון אוהב את השילוב של שייטל ושפונדרה בטחינה גסה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-3 המבורגרים,
- 1/2 ק"ג בשר טחון איכותי (250 גרם שפונדרה+ 250 גרם שייטל)
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- מלח
- פלפל
- שמן קנולה, לטיגון
- להגשה:
- לחמניית המבורגר, מיונז, רוטב ברביקיו, מלפפון חמוץ, עגבניה וחסה
אופן ההכנה
- 1. מבקשים מהקצב בשר איכותי עם מעט שומן, בטחינה גסה. רצוי לערבב בין שני סוגים כמו שפונדרה ושייטל.
- 2. מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור גרוס. מוסיפים סודה לשתיה ומערבבים עם הידיים.
- 3. יוצרים קציצות במשקל 220- 250 גרם כל אחת, רצוי בעזרת רינג או כלי בקוטר המתאים ומניחים במקרר למספר שעות כדי שהבשר יתאחד ולא יתפרק בצלייה.
- 4. על מחבת פסים או מחבת כבדה מטגנים את ההמבורגרים עם מעט שמן כ-3 דקות מכל צד עבור דרגת עשייה מדיום.
- 5. מגישים בלחמנייה עם מיונז, חרדל, רוטב ברביקיו איכותי וירקות שאוהבים.