קיש גבינת קממבר ורוזמרין
מתכון לקיש גבינות ורוזמרין של משק יעקבס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- לבצק:
- 1/4 1 כוסות קמח
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית סוכר
- 2 כפות מי קרח
- כמה טיפות מיץ לימון
- למלית:
- 200 גרם גבינת קממבר או גבינת עיזים בגליל
- כמה גבעולי רוזמרין טרי
- 3 ביצים
- 2 גביעים של שמנת חמוצה
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק אחיד וחלק.
- 2. מרדדים את הבצק על משטח מפודר קמח או בין שני דפי נייר אפיה. מעבירים בזהירות לתבנית ומכניסים למקפיא ל-15 דקות, עד שהוא קופא.
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- 4. המלית: משטחים את גבינת הקממברט והרוזמרין על הבצק.
- 5. מערבבים את יתר החומרים ושופכים את התערובת על הבצק עם הגבינה והרוזמרין.
- 6. אופים כ-35 דקות, עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה מתייצבת.