- 1.הבצק: לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בתחילה בפולסים קצרים. לאחר מכן מעבדים 1-2 דקות עד שנוצר בצק חלק שנפרד מהכלי.
-
- 2. המלית: קולפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה מערבבים עם שאר חומר המלית. במידה ותפוחי האדמה חמים, מעבירים את המלית למקרר לקירור מלא.
-
- 3. בינתיים מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח מעט וקורצים עיגולים בקוטר 8 -9 ס"מ. ניתן להיעזר בחותכן או בכוס.
-
- 4. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צדם המוברש בגרעינים או זרעים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
-
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. מוציאים את עיגולי הבצק המצופים מהמקרר ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה. מניחים באמצע על כל יריעה כפית גדושה מן המלית. מורחים בקצות העיגול מסביב מעט מים ומהדקים בשלוש פינות לצורת אוזן המן.
-
- 7. אופים 20 דקות עד שהמעטה מקבל גוון חום בהיר. מוציאים ומעבירים מיד בזהירות על גבי רשת צינון. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.
- פינת היצירה:
-
- 1. ניתן להפוך את אוזני ההמן לחלביות:
- ממירים את השמן בבצק לחצי כמות חמאה וחצי כמות גבינת פרמזן מגוררת.
- מוסיפים למלית 80 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה / קשקבל / מוצרלה).
- במקום שמן הזית במלית, מוסיפים שמנת לבישול.
-
- 2. מגוונים במליות נוספות על בסיס ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי) : בטטות, חציל / פלפל קלוי, ריבת בצל, שום קונפי, ארטישוק צלוי, גבינת עזים ועגבניות שרי מיובשות, פרחים קטנים של כרובית / ברוקולי צלויים בתנור.
-
- 3. במקום הרבה אוזניים קטנות, מכינים אוזן אחת גדולה למרכז השולחן. במקרה זה יש לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
- 4. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צדם המוברש בגרעינים או זרעים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
-
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. מוציאים את עיגולי הבצק המצופים מהמקרר ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה. מניחים באמצע על כל יריעה כפית גדושה מן המלית. מורחים בקצות העיגול מסביב מעט מים ומהדקים בשלוש פינות לצורת אוזן המן.
-
- 7. אופים 20 דקות עד שהמעטה מקבל גוון חום בהיר. מוציאים ומעבירים מיד בזהירות על גבי רשת צינון. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.
- פינת היצירה:
-
- 1. ניתן להפוך את אוזני ההמן לחלביות:
- ממירים את השמן בבצק לחצי כמות חמאה וחצי כמות גבינת פרמזן מגוררת.
- מוסיפים למלית 80 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה / קשקבל / מוצרלה).
- במקום שמן הזית במלית, מוסיפים שמנת לבישול.
-
- 2. מגוונים במליות נוספות על בסיס ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי) : בטטות, חציל / פלפל קלוי, ריבת בצל, שום קונפי, ארטישוק צלוי, גבינת עזים ועגבניות שרי מיובשות, פרחים קטנים של כרובית / ברוקולי צלויים בתנור.
-
- 3. במקום הרבה אוזניים קטנות, מכינים אוזן אחת גדולה למרכז השולחן. במקרה זה יש לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.