מתכונים חמים

אוזני המן לפורים שתמיד מצליחות

רוצים מתכון מנצח לאוזני המן? קיבלתם. בכל שנה בפורים אנחנו חוזרים למתכון המדוייק הזה של מאפיית לחמים. הוא תמיד מצליח והתוצאה תמיד מופלאה

מתכון מאת: מאפיית לחמים, מערכת וואלה! אוכל
  • 30 דקות עבודה

  • 120 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 40 יחידות

אוזני המן של מאפיית לחמים (צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:

    • 300 גרםקמח (2 כוסות + 2 כפות)
    • 400 גרםשקדים טחונים דק ומנופים דק (4 כוסות)
    • 180 גרםחמאה בטמפרטורת החדר
    • 1 ביצה
    • 75 גרםאבקת סוכר (חצי כוס + כף)
    • 40 גרםסוכר
    • כפיתמלח
  • למלית הפרג:

    • 315 מ״לחלב (כוס + שליש כוס)
    • 220 גרםפרג טחון (2 כוסות + 2 כפות)
    • 110 גרםסוכר (חצי כוס + כף)
    • 1 כףריבת משמש
    • 2 כפותפירורי עוגיות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים אוזני המן לפורים?

  • 1מכינים את הבצק: שוקלים את כל החומרים מראש.
  • 2מנפים את הקמח, המלח והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
  • 3בקערת מיקסר עם וו גיטרה בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).
  • 4מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד שנוצרת בלילה אחידה.
  • 5עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. לשים מעט מאוד, עד שהבצק מתאחד.
  • 6משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, למנוחה בת מינימום כשעה.
  • 7מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  • 8מכינים את מלית הפרג: מכניסים לסיר חלב, פרג, סוכר ופירורי עוגיות, ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
  • 9מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה. מצננים.
  • 10הרכבת אוזני ההמן: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 11מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully