מתכונים חמים

אוזני המן לפורים - של מאפיית לחמים

מאפיית לחמים זכתה במקום הראשון בטעימות אוזני המן בוואלה! אוכל. הצלחנו לחלץ מהם את המתכון לאוזן המושל

מתכון מאת: מאפיית לחמים, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות עבודה

  • 120 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 40 יחידות

אוזני המן של מאפיית לחמים (צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק

    • 300 גרםקמח
    • 400 גרםשקדים טחונים דק ומנופים דק
    • 180 גרםחמאה בטמפרטורת החדר
    • 1 ביצה
    • 75 גרםאבקת סוכר
    • 40 גרםסוכר
    • כפיתמלח
  • למלית הפרג

    • 315 גרםחלב (כוס וחצי)
    • 220 גרםפרג טחון
    • 110 גרםסוכר (3/4 כוס)
    • 1 כףריבת משמש
    • 2 כפותפירורי עוגיות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים אוזני המן לפורים?

  • 1מכינים את הבצק: שוקלים את כל החומרים מראש.
  • 2מנפים את הקמח, המלח והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
  • 3בקערת מיקסר עם וו גיטרה בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).
  • 4מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד שנוצרת בלילה אחידה.
  • 5עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. לשים מעט מאוד, עד שהבצק מתאחד.
  • 6משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, למנוחה בת מינימום כשעה.
  • 7מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  • 8מכינים את מילוי הפרג: מכניסים לסיר חלב, פרג, סוכר ופירורי עוגיות, ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
  • 9מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה. מצננים.
  • 10הרכבת האוזניים: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 11מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully