פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוזני המן לפורים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • לכ-40 יחידות:
      • לבצק:
      • 300 גרם קמח
      • 40 גרם שקדים טחונים דקים ומנופים דק
      • 180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • 1 יחידות ביצים
      • 75 גרם אבקת סוכר
      • 40 גרם סוכר
      • 1/8 כפית מלח
      • למלית הפרג:
      • 315 מ"ל (כוס וחצי) חלב
      • 220 גרם פרג טרי טחון
      • 110 גרם (3/4 כוס) סוכר
      • 1 כף ריבת משמש
      • 2 כפות פירורי עוגיות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: שוקלים את כל החומרים מראש.
      • 2. מנפים את הקמח, המלח והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
      • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).
      • 4. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד שנוצרת בלילה אחידה.
      • 5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. לשים מעט מאוד, עד שהבצק מתאחד.
      • 6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, למנוחה בת מינימום כשעה.
      • 7. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
      • 8. מכינים את מילוי הפרג: מכניסים לסיר חלב, פרג, סוכר ופירורי עוגיות, ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
      • 9. מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה. מצננים.
      • 10. הרכבת האוזניים: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
      • 11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.

      מתכונים נוספים

      אוזני המן לפורים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -