נושאים חמים

ח'אלייה

דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני, תבשיל ח'אלייה עשיר

תבשיל חאלייה גרוזיני (נמרוד סונדרס)
תבשיל חאלייה גרוזיני (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר (מומלץ כתף בקר) חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמן
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 פלפלים חריפים קצוצים
  • 5 שיני שום כתוש
  • מלח פלפל
  • 1 כף חמֶלי סוּנֶלי ( תערובת תבלינים גאורגית)
  • 1/2 כוס מים
  • להגשה:
  • צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מטגנים את הבצל ונתחי הבשר עד להשחמה.
  • 2. מוספים את העגבניות החתוכות, את רסק העגבניות, הפלפלים החריפים, השום והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 3. שופכים מעל הבשר את המים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה לפחות שעה וחצי או יותר עד לריכוך של הבשר.
  • 4. מגישים עם כוסברה קצוצה מלמעלה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת