ח'אלייה
דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני, תבשיל ח'אלייה עשיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר בקר (מומלץ כתף בקר) חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים קצוצים גס
- 1/4 כוס שמן
- 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 פלפלים חריפים קצוצים
- 5 שיני שום כתוש
- מלח פלפל
- 1 כף חמ?לי סוּנ?לי ( תערובת תבלינים גאורגית)
- 1/2 כוס מים
- להגשה:
- צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מטגנים את הבצל ונתחי הבשר עד להשחמה.
- 2. מוספים את העגבניות החתוכות, את רסק העגבניות, הפלפלים החריפים, השום והתבלינים ומערבבים היטב.
- 3. שופכים מעל הבשר את המים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה לפחות שעה וחצי או יותר עד לריכוך של הבשר.
- 4. מגישים עם כוסברה קצוצה מלמעלה.