מתכונים חמים

עוגת גבינה ניו יורקית

גבוהה, עשירה ומושחתת - ליאור משיח מתגעגעת לעוגת הגבינה הניו יורקית ומוסיפה לה כמה טיפות יוזו שיבטיחו שלא יישאר אפילו פירור על הצלחת

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגת גבינה אפויה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  • לקלתית:
  • 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויטים (פתי בר, או לוטוס, מה שאוהבים)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • למלית:
  • 180 גר' סוכר (2/3 כוס)
  • 670 גר' גבינת שמנת (כ-3 קופסאות)
  • 70 גרם (4 כפות) שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 120 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל)
  • גרידת לימון
  • 4 כפות מיץ יוזו (להשיג בחנויות המתמחות)
  • ½ כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 70 גר' שמנת חמוצה
  • 20 גר' אבקת סוכר (2 כפות)
  • תותים/דובדבנים (רשות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקוקוס והחמאה. משטחים בעזרת הידיים בתחתית של תבנית עוגה עגולה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
  • 2. מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר עם גבינת השמנת. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים לקבלת משחה חלקה.
  • 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ולאחר מכן את השמנת החמוצה, הגרידה, מיץ היוזו ותמצית הוניל ומעבדים לקבלת מלית אחידה וחלקה.
  • 4. מוזגים את בלילת הגבינות והיוזו לתבנית עם הקלתית.
  • 5. מורידים את טמפ' התנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים חמים.
  • 6. מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים כ40-60 דקות עד שהעוגה יציבה. מוציאים מהתנור בזהירות ומצננים. שומרים במקרר.
  • 7. מערבבים בקערית שמנת חמוצה עם אבקת הסוכר ומפזרים באופן אחיד על עוגת הגבינה לאחר שהתקררה. ניתן לקשט עם תותים טריים או דובדבנים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully