פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גבינה ניו יורקית

      גבוהה, עשירה ומושחתת - ליאור משיח מתגעגעת לעוגת הגבינה הניו יורקית ומוסיפה לה כמה טיפות יוזו שיבטיחו שלא יישאר אפילו פירור על הצלחת

      17 מדרגים / 3.22 כוכבים

      עוגת גבינה אפויה (יח
      עוגת גבינה אפויה (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 24 ס"מ
      • לקלתית:
      • 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויטים (פתי בר, או לוטוס, מה שאוהבים)
      • 1/2 כוס קוקוס טחון
      • 2 כפות חמאה מומסת
      • למלית:
      • 180 גר' סוכר (2/3 כוס)
      • 670 גר' גבינת שמנת (כ-3 קופסאות)
      • 70 גרם (4 כפות) שמנת חמוצה
      • 4 ביצים
      • 120 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל)
      • גרידת לימון
      • 4 כפות מיץ יוזו (להשיג בחנויות המתמחות)
      • ½ כפית תמצית וניל
      • לציפוי:
      • 70 גר' שמנת חמוצה
      • 20 גר' אבקת סוכר (2 כפות)
      • תותים/דובדבנים (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקוקוס והחמאה. משטחים בעזרת הידיים בתחתית של תבנית עוגה עגולה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
      • 2. מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר עם גבינת השמנת. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים לקבלת משחה חלקה.
      • 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ולאחר מכן את השמנת החמוצה, הגרידה, מיץ היוזו ותמצית הוניל ומעבדים לקבלת מלית אחידה וחלקה.
      • 4. מוזגים את בלילת הגבינות והיוזו לתבנית עם הקלתית.
      • 5. מורידים את טמפ' התנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים חמים.
      • 6. מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים כ40-60 דקות עד שהעוגה יציבה. מוציאים מהתנור בזהירות ומצננים. שומרים במקרר.
      • 7. מערבבים בקערית שמנת חמוצה עם אבקת הסוכר ומפזרים באופן אחיד על עוגת הגבינה לאחר שהתקררה. ניתן לקשט עם תותים טריים או דובדבנים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות