קציצות שילדים אוהבים
הכניסו את הילדים למטבח והכינו איתם את התבשיל הפשוט הזה. קציצות אדומות ושעועית לבנה, חגיגה לעיניים וגם בצלחת
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: ל-6 מנות
- לקציצות:
- 500 גרם עוף טחון מנתח פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
- 1 בצל קטן מרוסק על פומפייה דקה
- 2/3 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 3 כפות מי סודה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לרוטב עגבניות ושעועית לבנה:
- 1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה מושרת במים למשך 8 שעות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 גבעולי בזיליקום
- 1. מבשלים את השעועית הלבנה בסיר עם שפע מים כשעתיים עד לריכוך ומסננים (ניתן להכין כמות כפולה, להקפיא ולהוציא לפי הצורך).
- 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה ומניחים לחצי שעה במקרר. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והשעועית הלבנה המבושלת ומטגנים יחד 2-3 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה.
- 4. יוצרים כדורים בידיים רטובות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים את הקציצות 12-10 דקות. גם אם הן עדיין לא עשויות במרכז זה בסדר הן ימשיכו להתבשל ברוטב.
- 5. מעבירים את הקציצות לסיר עם רוטב העגבניות והשעועית ומבשלים יחד כ-15 דקות.
- 6. מגישים עם אורז לבן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה