פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות שילדים אוהבים

      הכניסו את הילדים למטבח והכינו איתם את התבשיל הפשוט הזה. קציצות אדומות ושעועית לבנה, חגיגה לעיניים וגם בצלחת

      2 מדרגים / 5 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: ל-6 מנות
      • לקציצות:
      • 500 גרם עוף טחון מנתח פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
      • 1 בצל קטן מרוסק על פומפייה דקה
      • 2/3 כוס פירורי לחם
      • 1 ביצה
      • 3 כפות מי סודה
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • לרוטב עגבניות ושעועית לבנה:
      • 1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה מושרת במים למשך 8 שעות
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כוס עגבניות מרוסקות
      • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
      • 2 כוסות מים
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • 2 גבעולי בזיליקום

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את השעועית הלבנה בסיר עם שפע מים כשעתיים עד לריכוך ומסננים (ניתן להכין כמות כפולה, להקפיא ולהוציא לפי הצורך).
      • 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה ומניחים לחצי שעה במקרר. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 3. מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והשעועית הלבנה המבושלת ומטגנים יחד 2-3 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה.
      • 4. יוצרים כדורים בידיים רטובות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים את הקציצות 12-10 דקות. גם אם הן עדיין לא עשויות במרכז זה בסדר הן ימשיכו להתבשל ברוטב.
      • 5. מעבירים את הקציצות לסיר עם רוטב העגבניות והשעועית ומבשלים יחד כ-15 דקות.
      • 6. מגישים עם אורז לבן.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -