מתכונים חמים

קציצות שילדים אוהבים

הכניסו את הילדים למטבח והכינו איתם את התבשיל הפשוט הזה. קציצות אדומות ושעועית לבנה, חגיגה לעיניים וגם בצלחת

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, סוגת
  • 30 דקות עבודה

  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-6 מנות
  • לקציצות:
  • 500 גרם עוף טחון מנתח פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
  • 1 בצל קטן מרוסק על פומפייה דקה
  • 2/3 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מי סודה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לרוטב עגבניות ושעועית לבנה:
  • 1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה מושרת במים למשך 8 שעות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 גבעולי בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית הלבנה בסיר עם שפע מים כשעתיים עד לריכוך ומסננים (ניתן להכין כמות כפולה, להקפיא ולהוציא לפי הצורך).
  • 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה ומניחים לחצי שעה במקרר. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 3. מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והשעועית הלבנה המבושלת ומטגנים יחד 2-3 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה.
  • 4. יוצרים כדורים בידיים רטובות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים את הקציצות 12-10 דקות. גם אם הן עדיין לא עשויות במרכז זה בסדר הן ימשיכו להתבשל ברוטב.
  • 5. מעבירים את הקציצות לסיר עם רוטב העגבניות והשעועית ומבשלים יחד כ-15 דקות.
  • 6. מגישים עם אורז לבן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully