- 1.הפוליש: בקערה מערבבים את כל החומרים בעזרת מזלג. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה והתססה על השיש בטמפרטורת החדר כ-14-18 שעות. ניתן להכין ערב מראש.
-
- 2.הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הפוליש שהכנו מראש עם שאר החומרים פרט לשומשום. לאחר שהבצק מתגבש, מעבירים למהירות בינונית ומעבדים עד שנוצר גלוטן (כשמותחים את הצק הוא נמתח טוב).
-
- 3.התפחה ראשונה: מוסיפים את השומשום הקלוי ומעבדים עד שהוא נטמע בבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים לשעה.
-
- 4.התפחה שניה: מקפלים את הבצק, מכסים שוב ומניחים לתפיחה של שעה נוספת עוד שעה (שעתיים התפחה בסה"כ).
- 5.עיצוב: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (במשקל 425 גר' לאחד), יוצרים מכל אחד צורה ראשונית של גליל קטן ומניחים למנוחה של כ-15 דקות.
-
- 6.התפחה אחרונה: מגלגלים את הגליל לנקניק ארוך, מגלגלים בתוך קמח סמולינה ויוצרים צורה של האות S. מניחים בתבנית מרופדת ומתפיחים 45-60 דקות.
-
- 7.אפיה: בינתיים מחממים תנור ל-230 מעלות. מכניסים את המאפים לתנור משפריצים עליהם מים ליצירת אדים, סוגרים ואופים כ-35-40 דקות.