- 1. מחממים תנור אפייה ל-155 מעלות עם טורבו.
-
- 2. בקערת מיקסר גדולה מקציפים את הביצים עד שנוצר קצף קליל ובהיר (כ-5 דקות). מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולבסוף את תמצית הווניל. מקציפים 7 דקות נוספות.
-
- 3. מקפלים פנימה את הקמח, בכל פעם רבע מהכמות, בתנועות עדינות.
-
- 4. משמנים בשמן או בחמאה תבנית אפיה אטומה היטב שאינה נוזלת (חשוב בגלל השלבים הבאים). העוגה תתפח ואולי תעלה מעל גובה השוליים, אך כשתתקרר, היא תשקע מעט. אם השוליים יהיו משומנים היטב, העוגה תשקע באופן אחיד.
-
- 5. מכניסים לתנור ואופים במשך 50-40 דקות. אם משתמשים בתבנית בעלת דפנות עבות או מזכוכית יש להוסיף עוד 10-5 דקות לזמן האפייה. העוגה צריכה להיות קפיצית למגע - קיסם שנתקע במרכזה יצא יבש וצבעה זהוב מפתה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
-
- 6. בזמן שהעוגה נאפית מעבירים את החלב לסיר רחב. מבשלים אותו עם כפית או עם גולות זכוכית, למניעת הידבקות. שומרים על רתיחה עדינה כך שצליל הגולות או הכפית יישמע ויסייע לחלב להיות בתנועה ולא להידבק. מצמצמים את החלב לכמות של כוס וחצי (340 מ"ל). אם נוצר קרום, מסננים.
-
- 7. מערבבים את החלב המבושל עם השמנת, החלב המרוכז והרום. אפשר להגדיל את כמות הרום לפי הטעם.
-
- 8. מחוררים את העוגה היטב בעזרת סכין דקה וחדה. הסדקים הקטנים שייווצרו יסייעו לרוטב הטרס לצ'ס להיספג היטב ובאופן אחיד.
-
- 9. מוזגים את התערובת הפושרת לאט לאט על העוגה הפושרת עד שכל הנוזלים נספגים. בימי הקיץ שומרים את העוגה במקרר ובחורף מגישים בטמפרטורת החדר, עם השמנת המוקצפת והפירות החתוכים.