ארוחה מקסיקנית לחברים
מי שמארח הרבה אנשים לארוחה עליזה עם הרבה אלכוהול, 'דוכן טורטיות' הוא פתרון פשוט וטעים. אבי ביטון פותח שולחן מקסיקני עם צ'ילי קון קרנה, גוואקמולי, סלסת עגבניות וטורטיות כמובן. בין כוס מרגריטה אחת לשניה, כל אחד מהאורחים יכול לגלגל לו טורטיה ולמלא לפי טעמו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-5 סועדים
- 1 חבילת טורטיות (מומלץ לבחור קטנות או לחתוך לחצי)
- לצ'ילי קון-קרנה:
- שמן זית
- בצל קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- 500 גרם בשר טחון
- 2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
- צ'ילי
- מלח ופלפל
- פפריקה
- שעועית אדומה מושרת לילה ומבושלת עד ריכוך
- 2 עגבניות בשלות קצוצות דק (או כף גדושה רסק עגבניות)
- פחופן עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- לגוואקמולי:
- אבוקדו בשל
- מיץ מחצי לימון
- פלפל אדום חריף
- כוסברה טרייה
- צ'ילי
- מלח ופלפל
- מעט שמן זית
- 1/2 בצל סגול קטן קצוץ
- לסלסה עגבניות:
- 2 עגבניות מגורדות
- צ'ילי קצוץ , שן שום כתושה
- שמן זית
- מלח ופלפל
- להגשה: בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. הצ'ילי קון קרנה: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את הבשר ומערבבים. מוסיפים פרוסות של פלפל אדום וצ'ילי לפי הטעם ומטגנים עוד כ-5 דק' עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים.
- 3. מוסיפים את העגבניות, השעועית, המים והפפריקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ-20 דק'. לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה.
- 4. בינתיים מכינים את הגוואקמולי : קוצצים את האבוקדו, מערבבים עם שאר המרכיבים בעזרת מזלג ומועכים מעט.
- 5. סלסלת העגבניות: מערבבים את כל החומרים ומתבלים.
- 6. ההגשה: מניחים על מגש גדול קערה עם תבשיל הצ'ילי קון קרנה, צלחת עם טורטיות (מומלץ לחמם מעט בתנור או במיקרו), קערית עם בצל ירוק קצוץ, הגוואקמולי והסלסה וכל אחד מהאורחים מגלגל לעצמו טורטיה תוך כדי לגימת מרגריטה.